Onze collega Stefanie in de kijker

Onze collega Stefanie in de kijker

null

Onze collega Stefanie in de kijker

Of het nu op een volleybalveld, op het toneel, of op kantoor hier bij Ufinity is, één ding staat vast: Stefanie gaat er altijd voor de volle 100% voor. Acht jaar geleden startte niet alleen Ufinity zelf op, maar begon ook Stefanie’s avontuur hier. Een x-tal telefoontjes, een y-tal interviews, en een z-tal plaatsingen later, is ze nog steeds present, met nog evenveel goesting en een sleutelrol op zak. 

Mijn passie voor rekrutering

"Wat mij zo aantrekt in rekrutering? In de eerste plaats het feit dat je met mensen werkt. Doordat je niet alleen in contact komt met zoveel verschillende individuen, maar ook met verschillende bedrijven en sectoren, is geen enkele dag hetzelfde. Je werkt niet alleen met mensen, maar je maakt ook hun dromen waar. Mensen een job helpen vinden, of een nieuwe wending aan hun carrière helpen geven, geeft enorm veel voldoening. Als je daar dan ook nog eens een klant mee uit de nood helpt, dan is de missie helemaal geslaagd."

"Klanten zoeken dé witte raaf, de persoon die 200% past binnen het team en de functie. Als recruiter krijg ik het vertrouwen om dit tot een goed einde te brengen, klanten rekenen op mijn expertise en mensenkennis. Klanten en sollicitanten begeleiden in het proces - en het dan liefst ook nog tot een goed einde brengen - waardoor beide partijen tevreden zijn? Dat is echt de kers op de taart in mijn job. Ik hou van de dynamiek die recruitment met zich mee brengt."

article image

"Een goede recruiter geeft niet wat de klant vraagt, maar wel wat die nodig heeft."

"Een goede recruiter is communicatief en empathisch, heeft doorzettingsvermogen en werkt oplossings- en resultaatgericht. Die kwaliteiten combineren met snel kunnen schakelen én ook af en toe buiten de lijntjes durven kleuren, maken van iemand de matchmaker die een goede recruiter is. Klanten zoeken witte raven. Iedereen weet dat die eigenlijk niet bestaan, maar toch is minder niet goed genoeg. Een recruiter moet daarom kunnen meedenken en soms niet zozeer geven wat de klant vraagt, maar wel wat die nodig heeft."

"Er is één belangrijke tip die ik wil meegeven aan (toekomstige) recruiters: onthou dat je met mensen werkt. Dat maakt ook dat een kandidaat ergens middenin het proces kan afhaken, of een vacature ook opeens on hold kan komen te staan. Dat is niet leuk, maar het is de kunst om net op dát moment verder te blijven gaan. Een kandidaat is nu eenmaal pas geplaatst wanneer het contract getekend is, voor een klant geldt hetzelfde."

Acht jaar Ufinity, acht jaar Stefanie

"Acht jaar geleden kende niemand Ufinity en hadden we het moeilijk om onze plaats te veroveren op de markt, zowel naar sollicitanten, als naar klanten toe. Vandaag komen niet alleen de sollicitanten terug, maar bellen ook klanten zelf om nieuwe functies voor te stellen. Een mooiere referentie kan je in mijn ogen niet hebben."

"We gebruiken het woord niet graag, maar de war for talent is nu eenmaal een feit en blijft maar toenemen. Het aantal kandidaten dat zich spontaan aanbiedt neemt af, integendeel, je moet ze zelf proactief gaan benaderen en er een echte band mee opbouwen. Dat vraagt tijd, maar is tegelijkertijd enorm uitdagend."

Vakantieplannen in het vooruitzicht?

"Deze zomer plan ik geen vakantie. Wel kruip ik in december de fiets op. Voor het goede doel Little Hearts, een organisatie die ik twee jaar geleden heb leren kennen, zullen we met 18 dames gedurende twee weken dagelijks 70km fietsen. Little Hearts is een weeshuis - opgericht door twee Vlaamse ondernemers - waar kinderen worden begeleid tot ze zelfstandig in het leven kunnen stappen. Het hele jaar lang organiseren we tal van activiteiten. Ons doel? Geld inzamelen om het weeshuis een cheque te kunnen overhandigen zodat de werking van het weeshuis gegarandeerd kan blijven."