Onze collega Sven in de kijker

Onze collega Sven in de kijker

null

Onze collega Sven in de kijker

Kristof de enige man hier bij Ufinity? Nee hoor. In totaal zijn er zelfs drie, waarvan één “onze” Sven is. Sinds drie jaar deel van het Ufinity-team en toch zal je hem nog niet dikwijls bij ons op kantoor hebben gezien. Hij is namelijk voor ons aan de slag als projectconsultant. Al 3,5 jaar bolt Sven dagelijks van Boutersem naar Mechelen. Dat doe je natuurlijk niet voor niets. Hoog tijd dus om Sven aan het woord te laten.  

Foto-Sven-in-tekst.JPG#asset:712

Momenteel zit Sven op project bij Alken-Maes. We nemen je mee doorheen dat traject zoals dat tot nu toe verliep. En die “tot nu toe” mag je vrij letterlijk nemen, aangezien een onvoorspelbaar verloop een van de hoofdkenmerken is van een job als projectconsultant. Lees maar. 

1 opdrachtgever, 3 jaar ter plaatse en 4 verschillende rollen

“Ik startte bij Alken-Maes met een zwangerschapsvervanging van de Strategic Controller. Ik werkte samen met de nieuwe CFO aan de opmaak van nieuwe rapporteringen, bewaakte het overall SP Process en verzorgde de rapportering naar de Group Controller. Meteen daarna verving ik de Off Trade Controller. Mijn taken daar hielden voornamelijk in dat ik veel met de business werkte en instond voor de opmaak van het budget voor Off Trade & Marketing. Ook deed ik de overdracht richting een nieuwe permanente controller.”

“Op dit moment ben ik actief op Controlling. Ik werk er een lijst met verbeteringen weg. Die was blijven liggen doordat er geen tijd vrij was. Ook ben ik bezig met het opzetten van nieuwe rapporteringen via Power BI. Vanaf oktober zal ik opnieuw een deel van de taken van de Strategic Controller overnemen en dat combineren met mijn huidige takenpakket.”

“Vaak vragen mensen me wat de ideale duurtijd van een project is. Zelf ben ik niet het ideale voorbeeld om daar een antwoord op te geven, omdat ik eigenlijk alleen nog maar opdrachten van redelijk lange duur heb gehad. Binnen die opdrachten zat ik wel telkens maar maximaal tien maanden in dezelfde functie.”

De pro’s en cons van een job als projectconsultant

“Een job als projectconsultant is in de eerste plaats een aanrader voor wie veel ervaring wilt opdoen in verschillende omgevingen. Na een tijd zal je daardoor in staat zijn die verschillende ervaringen ook effectief aan te wenden. Dat aangevuld met een hoge mate van afwisseling in type opdrachten én ook het in contact komen met veel verschillende mensen, maakt voor mij het scala aan voordelen compleet.”

“Ben je daarentegen iemand die wel wat tijd nodig heeft om zich in te werken, dan is een job als projectconsultant misschien minder ideaal. Er wordt wel degelijk van je verwacht dat je er steeds onmiddellijk staat en meteen mee bent in het verhaal. De zaken snel oppikken, overweg kunnen met verschillende software en goed begrijpen waar de noden van de opdrachtgever liggen, zijn cruciaal. Daarnaast is ook een bepaalde flexibiliteit wat de afstand woon-werkverkeer betreft zeker nodig.”

Groeten! 
Sven