Een job als project consultant... is dat iets voor mij?

Een job als project consultant... is dat iets voor mij?

Een job als project consultant... is dat iets voor mij?

null

Een job als project consultant... is dat iets voor mij?

Het moet gezegd: de job van project consultant is hot. Maar tegelijkertijd is de nodige zin voor realisme ook zeker geen overbodige luxe. Elk project vergt een ander type persoon met een andere expertise, dus door te spreken van "het ideale consultant-profiel", zouden we te kort door de bocht gaan. Anderzijds kunnen we wel een aantal uit-het-leven-gegrepen zaken schetsen over wat het is om als project consultant aan de slag te zijn. 

Om je niet van in het begin af te schrikken met een overload aan tekst, hebben we onze blog opgesplitst in drie delen. Elk deel zoomt in op een ander aspect van consultancy. 

1. De job van (finance) project consultant: perceptie versus realiteit.

Vaak schatten mensen de job van een project consultant fout in, met meestal een te rooskleurige jobomschrijving. In dit eerste deel willen we enerzijds een aantal clichébeelden schetsen en anderzijds de realiteit daar tegenover zetten. 

2. Het type projecten van een (finance) project consultant.

In dit onderdeel schetsen we de drie meestvoorkomende "oorzaken" waarom bedrijven beroep willen doen op project consultants. Die oorzaken zijn dan ook vaak bepalend voor het takenpakket en de duur van een project.

3. De eigenschappen van een (finance) project consultant.

Ondanks de veelheid aan type projecten, gezochte persoonlijkheden en belang van fit tussen bedrijf en consultant, kunnen we toch een aantal terugkerende kenmerken vastleggen. We maakten een lijstje van 6 kenmerken waarover elke project consultant beschikt. 

Bovenstaande zaken zijn allemaal uit het leven gegrepen, uit de ervaringen van 8,5 jaar Ufinity. Ben je getriggerd door een job als finance project consultant, dan kan het zeker een idee zijn om onze projecten eens te bekijken. Heb je nog niet de juiste ervaring, maar wil je wel graag de stap wagen, dan kan ons UfinitYoungsters-traject ook zeker iets voor jou zijn. 

Tot binnenkort? ;-)

+32 3 450 80 34
+32 478 63 44 52
kristof.vandenhende@ufinity.be

Square-Kristof_170930_174127.jpg#asset:351