​Eigenschappen van een consultant?

​Eigenschappen van een consultant?

null

​Eigenschappen van een consultant?

Ondanks het feit dat "dé perfecte project consultant" niet bestaat én ook elk type project niet over dezelfde kam gescheerd kan worden, heeft elke project wel iemand nodig met een aantal inherent aanwezige eigenschappen. De volgende zes eigenschappen zijn alvast onontbeerlijk voor wie een job als project consultant ambieert:

  • Je hebt kennis van zaken binnen het domein waar naar gevraagd wordt.
  • Je bent communicatief sterk. Je kan zaken op een eenvoudige manier overbrengen en uitleggen. Als je zaken blijft uitleggen op een technische manier die vooral voor jou begrijpbaar is, gaat niemand je kunnen volgen en ga je bijvoorbeeld geen verandering kunnen doorvoeren. 
  • Je bent analytisch. Op ieder moment kan je een helikopterview schetsen zodat ook je omgeving terug mee is met wat iedereen juist aan het doen is. 
  • Je bent flexibel, zowel qua taken, qua afstand, qua uren... Als consultant is het meestal niet aan de orde om als laatste toe te komen op kantoor en als eerste te stoppen. Het gaat niet louter over het aantal uren dat je aan het werk bent, maar wel over betrokkenheid en het opleveren van meerwaarde.
  • Je bent een meerwaarde. Analyseer voor jezelf hoe je een meerwaarde kan zijn voor ieder project, alvorens je met een project van start gaat. 
  • Je kan om met verandering, maar tegelijkertijd ook met stabiliteit en continuïteit. 

Herkenbare eigenschappen én actief op de financiële afdeling? Dan is een job als (finance) project consultant misschien wel iets voor jou? 

Nog niet de juiste ervaring op zak, maar wel een grote dosis enthousiasme, zin in finance én doorzettingsvermogen? Dan zou ons UfinitYoungsters-verhaal wel eens iets voor jou kunnen zijn. 

Tot binnenkort? ;-)