Cindy | Collega in de kijker

Nieuws

Deze maand zetten we onze collega Cindy in de spotlight. Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak en een eerste ervaring binnen Accountancy vertelde zij ons meer over de job als consultant, de rol van Ufinity hierin en haar project bij Imec.

De rol van Ufinity

 •  Hoe kwam je bij Ufinity terecht? En wat deed je voor je job als Ufinity consultant?

“Mijn eerste job was als Junior Boekhoudster bij Hasco Invest in Hasselt. Hoewel ik hier veel ervaring heb opgedaan, besefte ik wel dat de functie mij niet helemaal lag. Tegelijkertijd was ik ook niet 100% zeker wat ik dan precies wel wou doen. Daarom heb ik mezelf na een tijdje de vraag gesteld: Wat kan ik doen én waar liggen mijn interesses? Met deze vragen in het achterhoofd ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging.”

“Tijdens mijn zoektocht kreeg ik regelmatig te horen dat de job als consultant wel echt iets voor mij zou kunnen zijn. Als consultant kom je namelijk in contact met verschillende functies, sectoren en systemen. Ideaal dus voor mensen (zoals ik) die twijfelen over welke richting ze willen uitgaan. Niet veel later ben ik in contact gekomen met de consultancy vacature van Ufinity en heb ik gesolliciteerd. En nu zit ik hier. ;-)”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Wel dat is heel makkelijk. Bij Ufinity komen de mensen op nummer één te staan, word je niet gezien als een nummer en word je echt herkend voor wie je bent en wat je wilt. Iets wat ik zeer belangrijk vind.”

“In het begin van mijn carrière wil ik gehoord worden. Wil ik gezien worden. Zo geef je bij Ufinity zelf aan wat je waar je interesses liggen (en waar niet) en krijg je continu feedback waaruit je kan leren.”

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“Zoals ik eerder al zei, wist ik niet meteen wat ik wou doen of waar ik naartoe wou groeien. Consultancy is dan ook een ideale oplossing om hierachter te komen. Als consultant krijg je mogelijkheden om verschillende bedrijven, mensen, ERP- en softwaresystemen te leren kennen. Je krijgt de kans om verschillende functies te proberen en zo je kennis en vaardigheden te verbreden.”

 • Wat zou je aanraden aan mensen die twijfelen over een job als consultant?

“Ik zou zeggen: doen! Zeker als je nog niet weet welke richting je uit wilt gaan.”

“We moeten al lang genoeg werken in ons leven dus je kan beter je tijd nemen om op verschillende projecten te ontdekken wat je graag doet. Bovendien werk je als consultant voor één werkgever die het voor jou mogelijk maakt om voor allerlei bedrijven te werken en deze te leren kennen. Je netwerk wordt steeds groter!”

 •  Wat vind je fijn aan een job als project consultant?

“Je krijgt de mogelijkheid om altijd te blijven (bij)leren en je hebt ook nog eens variatie in jouw taken.”

 •  Zijn er voor jou nadelen aan een job als project consultant?

“Als consultant loopt je project op een gegeven moment af wat maakt dat je telkens afscheid moet nemen van collega’s. Dat vind ik wel erg jammer.”

Op project

 • Je zit momenteel op project bij Imec. Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Binnen Imec zijn er verschillende finance groepen. Ikzelf maak deel uit van het FPM team en focus mij op de BILA projecten. Meer specifiek wil dit zeggen dat wij op basis van contracten factureren. We vragen daarbij aan de Business Managers of een mijlpaal van een contract bereikt is en of we mogen factureren. In het geval dat de mijlpaal nog niet bereikt is, vragen we aan hen een indicatieve datum zodat we de contracten up-to-date kunnen houden.”

“Daarnaast help ik mijn collega’s ook met andere taken zoals het factureren voor diverse aankoopdiensten en seminaries. Kortom: mijn takenpakket is zeer gevarieerd.”

 •  Hoe zie je jezelf verder evolueren in je rol als consultant bij Imec? Wat hoop je nog te verwezenlijken op je project?

“Ik hoop zeker nog te kunnen deelnemen aan de Actual vs Budget op het einde van het jaar. Zodat ik hier meer kennis over kan opdoen. Aangezien mijn contract voorlopig tot eind oktober verlengd is, zit de kans er wel in dat ik hieraan kan deelnemen.”

 •  Hoe zie jezelf verder evolueren na je project bij Imec?

“Ik wil graag nog zoveel mogelijk verschillende projecten doen zodat ik met meer zekerheid kan zeggen welke richting ik wil uitgaan. Momenteel denk ik dat ik verder wil groeien in GL Accounting, maar toch wil ik hier graag nog wat ervaring in opdoen om hier echt 100% zeker van te zijn.”

 •  Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ufinity als je op project zit? Waar kan Ufinity nog in groeien?

“In het begin had ik altijd schrik: Kan ik de collega’s bij Ufinity wel zomaar sturen? Die angst is wel sterk verminderd omdat ik merk dat ik altijd bij hen terecht kan met mijn vragen. Dat Ufinity zo bereikbaar is vind ik zeker een pluspunt. Zo heb ik bijvoorbeeld een vriendin die bij een ander consultancy bedrijf werkt en zij ervaart dit helemaal anders.”

“Over het algemeen heb ik niet echt specifieke opmerkingen, maar mochten die er toch nog komen dan laat ik het jullie zeker weten. Of stel mij over een jaartje nog eens dezelfde vraag. ;-)”

 • Last but not least…Stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Liefst iets aan de GL Accounting zijde omdat ik dan al doende kan ontdekken of mijn interesse hierin ook daadwerkelijk bevestigd wordt.”

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Ine jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Cindy. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Ine bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?