Onze collega Jeroen in de kijker

Nieuws

Jeroen is ruim drie jaar bij ons aan de slag als Accounting Consultant. Zijn eerste project startte met de ietwat vage omschrijving ‘algemene ondersteuning binnen de financiële afdeling’. Gelukkig werd die al gauw heel concreet: alle uitdagingen die komen kijken bij de implementatie van Microsoft Dynamics AX een kopje kleiner maken. En dat gecombineerd met allerlei andere interne boekhoudprojecten.

Waarom koos je voor de job van finance consultant?

“Drie jaar geleden koos ik ervoor om als project consultant bij Ufinity aan de slag te gaan. Het leek mij een heel mooie kans om mijn kennis uit te breiden. Zo leer ik met verschillende ERP-systemen & financiële tools werken en maak ik kennis met verschillende bedrijven & nieuwe mensen. Daarnaast zorgt Ufinity voor opleidingsmogelijkheden en sprak hun persoonlijke aanpak me aan.”

Jeroen

Hoe ziet je takenpakket eruit op je huidige project?

“Momenteel zit ik op project bij BelgoProcess. Daar ondersteun ik het financieel team bij de implementatie van Microsoft Dynamics AX door: testen uit te voeren; interne & externe audits te verzorgen; verschilanalyses & correctieboekingen uit te voeren; rapporten op te maken & bij te werken en ondersteuning bij de jaarafsluit.

Toen ik startte, was dat ERP-pakket volledig nieuw voor mij. Nu leer ik het pakket nog elke dag beter kennen en ben ik uitgegroeid tot key-user. In die rol zorg ik ook voor de persoonlijke begeleiding van (nieuwe) collega’s die met Microsoft Dynamics AX werken. Op voorhand wist ik niet dat het AX-verhaal zo’n centrale rol zou krijgen in mijn project, maar ik ben er wel erg blij mee.”

“Sinds kort hebben we een nieuwe module gereleased, de timesheetmodule, iets wat we vroeger in een andere tool bewerkten. De kosten die daar nu ontstaan moeten verdeeld worden over alle installaties binnen BelgoProcess, volgens activity-based costing. Belgoprocess is de enige dochteronderneming van Niras. Ik verzorg de afrekening tussen Belgoprocess (dochter) en Niras (moeder). Daarnaast hou ik me ook nog bezig met het wegwerken van achterstanden in de AP-facturatie.”

Geen typisch project

“Had ik drie jaar geleden gedacht dat ik nog steeds bij dezelfde klant aan de slag zou zijn? Nee, dat niet, maar ik heb wel ontdekt dat ik het erg interessant vind om projecten op langere termijn te doen. Ook binnen een bedrijf kan je intern veel doorschuiven en kennis opbouwen. Het is fijn om het gevoel te krijgen dat je je aan het specialiseren bent.

Ik voel me dus wel nog steeds een consultant, maar eentje die binnen het bedrijf expertise opbouwt, zich specialiseert en dan doorschuift naar een volgend ‘intern project’. Er zijn wat mij betreft twee pistes binnen consulting: ofwel doe je korte projecten en schuif je vaak door naar verschillende bedrijven; ofwel blijf je lang binnen eenzelfde bedrijf en verander je daarbinnen van rol.”

En als de laptop dichtgaat?

“Als ik niet aan het werk ben, dan vind je mij wellicht terug in het zwembad. In december ben ik papa geworden van een zoontje, Stas, dus veel van mijn vrije tijd breng ik door met mijn gezin.”

Zin om mijn collega finance consultant te worden?

Ben je zoals Jeroen geïnteresseerd in een job als finance consultant bij Ufinity? Contacteer dan zeker onze collega’s Annelies & Lien. Zij bezorgen je met plezier meer informatie.

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen