Hamza | Collega in de kijker

Nieuws

Deze maand interviewden we onze collega Hamza: een ervaren finance consultant die zijn weg binnen boekhouding goed kent. Met een diploma Bedrijfsmanagement en een postgraduaat ERP op zak vertelde hij ons meer over de job als consultant, de rol van Ufinity hierin en zijn projecten.

De rol van Ufinity

 •  Hoe kwam je bij Ufinity terecht?

“Ik leerde Ufinity kennen op LinkedIn via ex collega’s van vorige werkgevers.”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Ik koos voor Ufinity door het familiale karakter en het persoonlijk contact. Er wordt geluisterd naar je persoonlijke ambities en de weg die je wil opgaan. Bovendien voel je je nooit een nummer, maar juist deel van een united team.”

 • Wat doet Ufinity goed als werkgever en waarin kunnen ze verbeteren?

“Ufinity luistert echt naar jou als persoon. Door hun persoonlijke aanpak weten ze ook echt het beste te halen uit elke consultant.”

“Het netwerk aan klanten nog meer uitbreiden over heel Vlaanderen (én liefst dichterbij Geraardsbergen 😉).”

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“Het is een zeer uitdagende en gevarieerde job, waarbij je snel ervaring kan opdoen en terechtkomt in diverse bedrijfsculturen. Deze variatie zorgt ervoor dat je ook jouw persoonlijke kwaliteiten verder ontwikkelt. Tegelijkertijd leer je verschillende personen kennen, kom je in aanraking met allerlei diverse ERP pakketten en kan je verschillende kanten uit.”

 • Hoe zou je de job als project consultant in enkele zinnen omschrijven?

“Dat kan ik zelfs in één zin kort samenvatten: dé beste job om jouw skills te testen en te verbeteren.”

 • Zie je nadelen in de job van project consultant?

“Je kan niet echt een lange termijnband opbouwen met je collega’s. Collega’s (waar je heel goed mee overweg kan of kan samenwerken) verlaten vind ik dan wel echt zeer spijtig.”

 • Wat is het leukste aan de job van project consultant?

“De diversiteit: de diverse ERP pakketten waarmee je in aanraking komt, de verschillende bedrijfsculturen die je leert kennen en het werken voor allerlei uiteenlopende sectoren.”

 • Welke kenmerken moet een ideale projectconsultant volgens jou hebben?

“Een ideale projectconsultant moet durven, assertief zijn, redelijk extravert overkomen en beschikken over een groot aanpassingsvermogen.”

 • Wat zou je mensen die twijfelen over een job als consultant aanraden?

“Ik zou niet twijfelen en er gewoon voor gaan. Je doet een snelle ervaring op in verschillende sectoren. Wat wil je nog meer? 😉”

Op project

 •  Wat was jouw rol/takenpakket bij je vorige project bij DEME?

“Bij DEME werkte ik mee op de AP en AR afdeling voor de 3 internationale entiteiten. Twee daarvan zijn gelegen in Duitsland en de andere in de UK.”

 • Waar lig(t/gen) voor jou de grootste uitdaging(en) in het project bij DEME?

“De grootste uitdaging lag bij mij bij de buitenlandse reglementen en meer specifiek bij het uit elkaar halen van de verschillende regels van de Duitse en Engelse entiteiten. Ook alle gesprekken verliepen in het Engels, wat in het begin toch even een uitdaging was.”

 • Hoe ziet je huidige project bij Eneco eruit?

“Op vandaag doe ik vooral AP en help ik soms met het GL-luik. Zo ben ik deze maand erg bezig geweest met het verwerken van data in Excel.”

 • Waar lig(t/gen) voor jou de grootste uitdaging(en) in het project bij Eneco?

“Het is een zeer interessante maar tegelijkertijd ook complexe sector. Ik moet rekening houden met allerlei diverse aspecten.”

 • Hoe ziet je ideale toekomstige project eruit volgens jou? In welke finance richting zou je graag evolueren?

“Ik zou graag meer in de richting van controlling of audit werken. Daarnaast wil ik meer expertise en deskundigheid opdoen over GL.”

 • Wat zijn voor jou doorslaggevende factoren om al dan niet op een (nieuw) project in te gaan?

“Sowieso het team. Het is belangrijk dat je jou in het team gelukkig en thuis voelt. Je moet de uitdaging kunnen terugvinden in jouw project. Maar als ik de uitdaging voel en het team is leuk, dan denk ik dat het wel kan slagen.”

 • Wat zijn voor jou doorslaggevende factoren om al dan niet op een (nieuw) project in te gaan?

“Eerst en vooral, de flexibiliteit rond het remote werken en de werkuren. Daarnaast, vind ik het ook belangrijk dat het project inhoudelijk past bij welke richting ik op wil en bij de skills die ik wil verbeteren. Ik hou eveneens van een divers takenpakket met veel variatie.”

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Ine jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Hamza. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Ine bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?