Hulpboekhouders & leveranciersboekhouders gezocht

Nieuws

Ben je op zoek naar iemand voor de leveranciersboekhouding? Of ben je op zoek naar iemand met voldoende boekhoudkundige kennis, maar die de afsluiting niet doet? Dan is de kans groot dat je al een hele tijd op zoek bent.

Beide functies zijn transactioneel en ondersteunend. Ideaal om te leren én te groeien en zeker en vast de moeite om via deze rol het verhaal in de boekhouding veel beter te leren kennen. Ze zijn nog steeds broodnodig binnen vele bedrijven.

Het contrast met de arbeidsmarkt

Wat zien we gebeuren bij de financials die nu afstuderen of 2 à 3 jaar ervaring hebben? Veel meer dan vroeger, worden ze…

 • bewust gemaakt én opgeleid om digitaal te werken;
 • overstelpt met inspiratiesessies over de rol van adviseur die ze als boekhouder op zich moeten nemen;
 • ervan overtuigd dat het analytisch denkvermorgen en het verhaal achter de cijfers aan belang winnen.

Dat patroon staat haaks op de eerder transactionele functies die broodnodig zijn voor een organisatie. Het takenpakket luidt dan als volgt:

 • inboeken van facturen;
 • afpunten;
 • betalingen klaarzetten;
 • zaken voorbereiden;

Staan de financials van vandaag dan niet open voor zulke takenpakketten? Zeker wel, maar eerder op tijdelijke basis. Voor deze functie als core business, gaan goed opgeleide boekhouders & financials geen contract van onbepaalde duur tekenen.

Als wij een vraag krijgen om dergelijke ondersteunende functies in te vullen, kunnen we de vacature aanvaarden, de zoektocht starten en onze klant (en bijgevolg het ganse financieel departement) laten wachten op goede profielen voor de ondersteunende boekhoudkundige vacature bij onze klant. Maar er is een alternatief…

Wat is het alternatief?

Het verhaal van onze ufinitYoungsters voorstellen. Deze betaalbare toptalenten zijn flexibel, asap inzetbaar, hebben sterke competenties en zijn enorm gemotiveerd. Een youngster staat bij ufinity op de payroll en start bij jou, het partnerbedrijf, meteen als volwaardige collega op de financiële afdeling. Daarnaast zorgt ufinity ook voor de employer branding van jouw financiële afdeling.

Onze Youngsters zijn (pas)afgestudeerden met Bachelors en/of Masters…

 • in Finance, Handelswetenschappen, TEW, Accountancy – Fiscaliteit, Economie;
 • met 0 tot maximum 3 jaar ervaring;
 • die bewust kiezen voor een gevarieerde en projectmatige uitdaging in Finance;
 • met een rugzak vol kennis, op zoek naar praktijkervaring.

Referentie

Tom & Peter stapten mee in dit succesverhaal en bezorgden ons deze referentie.

“We hebben heel snel de meerwaarde van een ufinitYoungster gezien. Doorheen de zes maanden die ze hier nu meedraaien zijn ze gegroeid van een pasafgestudeerde student tot een volwaardig dossierbeheerder”Lees meer

Interesse om over deze concrete oplossing voor jouw ondersteunde boekhoudvacatures meer te weten? Dan stel ik voor om een keer nader met elkaar af te stemmen.

Tot binnenkort?

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen