Mats | Collega in de kijker

Nieuws

We stellen u graag voor aan Mats, een doelgerichte business controller, die al 1.5 jaar deel uitmaakt van het Ufinity team. Mats deelt zijn ervaringen over de flexibele wereld van consultancy, en zijn huidig project bij Vulpia.

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“De variatie in projecten en klanten sprak me enorm aan als consultant. Elke opdracht brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, waardoor ik constant kan leren en mezelf kan ontwikkelen.”

 • Wat zou je aanraden aan mensen die twijfelen over een job als consultant?

“Als je graag leert en jezelf wilt ontwikkelen door op relatief korte termijn ervaring op te doen in verschillende sectoren, dan is consultancy een goede carrièrekeuze. Je zult continu nieuwe vaardigheden ontwikkelen en blootgesteld worden aan diverse uitdagingen, wat een steile leercurve geeft.”

 • Wat vind je fijn aan een job als project consultant?

“Voornamelijk de variatie aan projecten en het leertraject.”

 • Wat is een tip die je kan meegeven aan beginnende consultants?

“Ik zou meegeven om actief te luisteren en te leren van ervaren collega’s en klanten. Sta open voor feedback en wees bereid om te reflecteren op je eigen prestaties.”

Jouw project

 • Je bent momenteel op project bij Vulpia. Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Vulpia is één van de grootste Belgische zorgverleners voor ouderen. Dit doen ze door een netwerk van woon- en zorghuizen en assistentiewoningen uit te baten. Mijn takenpakket bestaat uit Management rapportering (financieel & strategisch), opstellen van budgetten en KPI’s & financiële optimalisatie. Daarnaast werk ik ook Business cases uit, controleer ik boekhoudkundige processen en ondersteun ik in de implementatie van PowerBi.”

 • Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ufinity? Waar kan Ufinity nog in groeien?

“Ufinity staat altijd klaar voor hulp tijdens het project, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Bij het zoeken en de opstart van een nieuw project is de begeleiding van Ufinity zeer waardevol. Bij inhoudelijke vragen kan je ook altijd beroep doen op je mede-consultants.”

De rol van Ufinity

 • Hoe kwam je bij Ufinity terecht? En wat deed je voor je job als Ufinity consultant?

“Via een online vacature kwam ik in contact met een recruiter van Ufinity. De flexibele, familiale en ondersteunende werkomgeving die ze aanboden sprak me direct aan.”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Ufinity heeft een gestructureerd en ondersteunend traject voor professionele groei en ontwikkeling. Door regelmatige feedbackgesprekken, mentorprogramma’s en opleidingsmogelijkheden helpen ze werknemers om hun vaardigheden te verbeteren en doelstellingen te bereiken. Een ander aspect dat me aanspreekt bij Ufinity is de mogelijkheid om zelf veel input te hebben in de projecten die ik wil doen. Het bedrijf moedigt zijn werknemers aan om hun interesses en expertisegebieden te verkennen. Hierdoor kan ik projecten kiezen die mij uitdagen en waarin ik mijn vaardigheden verder kan ontwikkelen.”

 • Beschrijf Ufinity in één zin.

“Een familiale omgeving waar ontwikkeling voorop staat.”

 • Welk werkmoment is jou bij Ufinity bijgebleven en waarom?

“De Best young finance team bootcamp bij AB Inbev waar ik Ufinity mocht vertegenwoordigen. Dit waren zeer intense maar leerrijke dagen waarbij ik inzichten kreeg van finance professionals uit verschillende industrieën.”

 • Last but not least: stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Vooral in een omgeving waarin ik mezelf kan ontwikkelen met mensen om me heen waarvan ik kan leren. Het zou ook interessant zijn als het in een sector zou zijn waarin ik nog geen ervaring heb.”

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Mats. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?