Onze collega Salah-Eddine in de kijker

Nieuws

Onze collega Salah-Eddine startte in februari aan zijn tweede project. Wij besloten daarom om met hem in gesprek te gaan over de job als consultant, de tips die hij heeft voor startende consultants, het takenpakket bij zijn projecten en Ufinity’s rol hierin.

Een job als consultant

Je bent niet altijd project consultant geweest. Wanneer en waarom koos je voor een job als consultant?

“Van zodra ik hoorde van een consultant wat de job juist inhield dacht ik: dat is echt perfect iets voor mij. Ik hou wel van variatie.”

“Bovendien zie ik consultancy als een mogelijkheid om enorm veel bij te leren en daarom ben ik er ook voor gegaan.”

Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van een finance consultant?

“Flexibiliteit vooral. Bij elk nieuw project ga je je moeten aanpassen aan een nieuwe werkomgeving, collega’s, systemen, processen en programma’s. Dus je moet wel flexibel zijn op dat vlak. Je moet ook snel kunnen leren. Soms ben je inzetbaar voor een korte periode en wordt er verwacht dat je dan onmiddellijk, of toch zo snel mogelijk, kan helpen.”

Wat zou je beginnende finance consultants aanraden?

“Ik zou zeggen: als je start aan een project stel dan enorm veel vragen. Dat kan je alleen maar helpen. Neem bovendien ook notities, want deze kunnen soms echt een ‘lifesaver’ zijn.”

Waarom koos je voor Ufinity als werkgever?

“Ik ben via Instagram met Ufinity in contact gekomen. Waarbij er mij nadien werd voorgesteld om als Ufinity consultant te starten. Mijn beslissing heb ik uiteindelijk gemaakt door het goed gevoel dat het team mij gaf en de (sollicitatie)gesprekken die ik had. Ik dacht: ‘Hier voel ik mij wel thuis.’’

Jouw projecten

Voor Ufinity deed je al een project bij Transport Michiels en zit je nu op project bij de Cronos Groep. Hoe zien die projecten er uit qua takenpakket?

  • ‘Bij Transport Michiels werkte ik als Billing Officer. Daar deed ik voornamelijk (uitgaande) facturatie en kreeg ik op termijn ook mijn eigen klanten. In het algemeen zorgde ik er dus voor dat de facturatie én de vragen van de klanten allemaal opgelost werden.’
  • Bij de Cronos Groep werk ik als Accountant. Hierbij werd in het begin ook afgesproken dat ik mee zou bijspringen waar nodig en na een maand werd er besloten om mij verantwoordelijk te maken voor de boekhouding van een aantal bedrijven. Specifiek, doe ik de aankoopfacturen, de verkoopfacturen, de lonen, de afschrijvingen, de btw-aangiftes, de rapportering en de auditvoorbereidingen.’

Wat zijn de voornaamste voordelen van een job als project consultant?

Je leert enorm veel bij op een heel korte periode. Dat is ook één van de redenen waarom ik eigenlijk consultant wou worden.”

Kan je een nadeel bedenken van een job als project consultant?

“Het kan soms gebeuren dat je heel goed bevriend geraakt met bepaalde collega’s op je project. Elk project is wel vaak van korte termijn of loopt op een gegeven moment ten einde. Dus een nadeel aan consultancy is dat je jouw collega’s zal moeten missen. Een voordeel is dan weer dat je achteraf nog steeds contact kan houden en telkens opnieuw geweldige mensen kan ontmoeten.”

Wat is voor jou de ideale duurtijd van een project?

“‘Ik zou zeggen 6 maanden ongeveer. Dan heb je toch wel voldoende tijd gehad om een redelijke basis op te bouwen bij het bedrijf en de manier van werken te leren kennen.”

Wat zijn voor jou doorslaggevende factoren om al dan niet op een (nieuw) project in te gaan?

‘‘Het gevoel dat je bij de mensen op project hebt. Dat je daar echt een goed gevoel bij hebt. Daarnaast ook het takenpakket en de verantwoordelijkheden die je krijgt.”

De rol van Ufinity

Waarom werk je graag voor Ufinity?

“Ik vind dat ik in een goed team zit met toffe collega’s en een toffe sfeer.”

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ufinity?

“De begeleiding is goed. Ik word ook regelmatig gebeld, door Lien bijvoorbeeld. Zij belt mij om de zoveel weken om te vragen hoe het gaat.”

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Salah-Eddine. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens rechts. Tot binnenkort?

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen