Sarah | Collega in de kijker

Nieuws

Ook deze maand interviewden we een collega. Sarah is een junior finance consultant die haar weg binnen facturatie goed kent. Ook controlling kent voor onze consultant (bijna) geen geheimen meer. Met een diploma TEW op zak vertelde zij ons meer over de rol van Ufinity, de job en haar project(en).

De rol van Ufinity

  •  Waarom koos je voor Ufinity?

“Ik koos voor Ufinity omwille van de persoonlijke aanpak. Ik heb een eerste gesprek gehad met een andere consultant. Tijdens dat sollicitatiegesprek heb ik zelf niet veel gezegd en toch wist de consultant heel goed wat ik wou aan de hand van mijn cv. Daarna heb ik ook een gesprek met Ine gehad en dat was ook heel persoonlijk. Het is heel aangenaam dat je je geen nummer voelt. Het bedrijf is echt met jou bezig en het is heel leuk om als consultant te weten dat er naar jou geluisterd wordt.”

  • Kan je Ufinity in één woord omschrijven?

“Sfeervol. Hier is altijd sfeer en het zijn bepaalde mensen die die sfeer brengen, maar dat is wel echt heel leuk. Je voelt je hier echt welkom. Dat is iets heel typerend aan Ufinity.”

  • Welk (werk)moment bij Ufinity ga je nooit vergeten?

“De bootcamp. Dat was heel leuk en daar heb ik de andere consultants echt leren kennen. Ik vond het tof dat ik dit heb mogen meedoen.”

Een job als consultant

  • Hoe ziet een werkdag als consultant eruit voor jou?

“Ik probeer altijd vroeg mijn dag te starten. Als ik thuiswerk probeer ik tijdens mijn middagpauze een wandeling te maken met mijn hondje. Maar elke dag ziet er anders uit als consultant.”

  • Wat is een tip dat je kan meegeven aan beginnende consultants?

“Als je snel iets wilt bijleren, op verschillende bedrijven ervaring wil opdoen, wil vergelijken tussen bedrijven en op termijn zelf implementaties wilt doen, dan is consultancy zeker iets voor jou.”

  • Welk onderdeel van de job geeft jou het meeste energie en motivatie? 

“Ik vind het heel leuk om cijfers te analyseren en echt in die analyses te kruipen. Een beetje uitzoeken waar het fout loopt, dat doe ik wel graag.”

  • Wat motiveert jou om je elke dag voor de volle 100% te geven?

“De positieve feedback dat je krijgt. Ik heb niet graag complimenten maar als de klant af en toe eens zegt dat ik goed bezig ben, blijf ik gemotiveerd. Het geeft een leuk gevoel als je voelt dat je werk geaccepteerd wordt.”

Op project

  •  Wat maakt jouw huidige project bij Atalian zo leuk?

“Ik krijg heel veel verantwoordelijkheid. Zo mag ik mee een stuk controlling uitvoeren. Ik ben er mij van bewust dat dit heel vroeg in mijn leerproces is en ben hen hier ook heel dankbaar voor. Het is heel leuk dat je klant jou vertrouwt. Daarnaast heb ik ook toffe collega’s waar ik af en toe eens een informele babbel mee kan doen.”

  • Kan je je project bij Atalian in één woord omschrijven?

“Uitdagend. Ik zoek projecten die uitdagend zijn, anders raak ik snel verveeld. Ik leer bij Atalian veel nieuwe dingen en ik krijg het vertrouwen om zaken zelf uit te werken waardoor ik merk dat het helemaal mijn ding is.”

  • Wat heb je geleerd uit jouw projecten?

“Ik vind het heel leuk dat ik nu met Power BI mag werken. Ik heb daar een training van gevolgd via Ufinity en nu kan ik daar echt mee werken. Het is heel leuk om achterliggend te weten hoe dat programma werkt. Daarnaast heb ik op mijn projecten al veel kennis meegekregen waardoor ik al mijn kennis kan delen met een nieuw bedrijf. Ik kan vergelijken tussen de projecten en dat helpt mij om verbeteringen aan te brengen.”

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Ine jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Sarah. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Ine bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?