Tijl | Collega in de kijker

Nieuws

We stellen u graag voor aan Tijl Souffriau, een gedreven financial controller en accountant, die sinds mei 2022 deel uitmaakt van het Ufinity team. Tijl deelt zijn ervaringen over de flexibele wereld van consultancy, en zijn huidig project bij Nomad Foods.

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“Nadat ik afgestudeerd was, wist ik nog niet zo goed welke job of richting het beste bij mij zou passen. Als consultant blijf je maar voor een bepaalde tijd op een project wat ervoor zorgt dat ik al in meerdere bedrijven/sectoren ervaring heb opgedaan. Na 4,5 jaar aan de slag als consultant blijf ik dit aspect van verandering een pluspunt vinden voor mijn carrière.”

 • Wat zou je aanraden aan mensen die twijfelen over een job als consultant?

“Wanneer je nog niet 100% weet wat je wil doen nadat je bent afgestudeerd, of je haalt niet genoeg voldoening uit je vaste job, kan ik uit mijn ervaring consultancy zeker aanraden. Op je projecten doe je verschillende ervaringen op en leer je steeds nieuwe mensen kennen. Net dat trekt me zo aan in consultancy.”

 • Wat vind je fijn aan een job als project consultant?

“Meestal heerst er in een bedrijf wat chaos wanneer ze beroep moeten doen op een consultant. Een zwangerschap, langdurige ziekte, een ontslag of een verschuiving zorgt ervoor dat de werkdruk voor het intern team tijdelijk verhoogd wordt. Als consultant wordt je aangesteld om deze werkdruk te verlagen en het intern team tijdelijk te versterken. Wanneer je dit goed doet en er een fijne samenwerking is met het intern team, voel je een grote dankbaarheid bij de klant.”

 • Zijn er voor jou nadelen aan een job als project consultant?

“Aan het einde van een project, weet je dat de samenwerking met je collega’s stopt. Indien dit een leuke samenwerking is geweest, is het altijd wat spijtig dat deze samenwerking stopt. Maar dat is part of the job natuurlijk!”

 • Wat is een tip die je kan meegeven aan beginnende consultants?

“Gewoon jezelf zijn in je job. Dit begint bij de sollicitatie en trek je door in je job. Op die manier weet de klant effectief hoe je bent en kan deze het beste inschatten of je past bij een bepaald bedrijf of niet.”

Jouw project

 • Je bent momenteel op project bij Nomad Foods. Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Sinds september 2022 ben ik werkzaam bij Nomad Foods, het moederbedrijf van het bekendere Iglo. Initieel werd meegedeeld dat de finance afdeling zou worden verplaatst naar de UK om daar een groot shared finance centre op te richten. In het begin van mijn project bestond mijn takenpakket dan ook vooral uit financial controlling. Helaas door de veranderingen bij Igo zijn er twee mensen die meer accounting taken uitvoerden vertrokken, waardoor ik na verloop van tijd meer accounting voor mijn rekening moest nemen.

Als AP accountant waren mijn 2 voornaamste taken: banken boeken (bankafschriften van de dag ervoor) en facturen boeken. Dus ik zag of alles betaald werd, hielp Collections met mailbetalingen en keek de leveranciersbalansen na zodat niets te lang openstond.”

 • Hoe zie jezelf verder evolueren in je rol als consultant bij Nomad Foods? Wat hoop je (nog) te verwezenlijken op je project?

“De go live van het shared finance centre ligt vast op 1 maart 2024, dus het project loopt op zijn einde. Ik hoop dat we onze taken zo goed mogelijk kunnen overbrengen naar de mensen in de UK om het project zo mooi mogelijk af te sluiten.”

 • Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ufinity? Waar kan Ufinity nog in groeien?

“Aangezien ik al enkele jaren ervaring heb in consultancy moest er niet zo veel begeleiding/opvolging zijn in dit project. Als er wel iets was, stond Ufinity altijd klaar om te helpen.”

De rol van Ufinity

 • Hoe kwam je bij Ufinity terecht? En wat deed je voor je job als Ufinity consultant?

“Ik was aan het zoeken om een opleiding Power BI te volgen. Ufinity bood deze opleiding aan en zo kwam de bal aan het rollen. Zo ben ik van een andere consultancy werkgever overgestapt naar Ufinity.”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Het feit dat Ufinity niet zo groot is en dus familiaal te werk gaat was voor mij een groot voordeel. Hierdoor kan ik meer mezelf zijn.”

 • Beschrijf Ufinity in één zin.

“Ufinity is meer dan alleen maar mijn werk.”

 • Last but not least: stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Ik krijg vaak deze vraag en mijn antwoord is steeds hetzelfde. Ik heb geen voorkeur naar type bedrijf of wil niet in een bepaalde sector per sé gaan werken. Ik sta open voor alle bedrijven en alle sectoren. Het belangrijkste is dat het project dat mijn volgende klant aanbiedt interessant is zodat ik er veel kan leren. Uiteindelijk is dit doorslaggevend of het een goed of minder goed project was.”

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Tijl. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?