Timor | Collega in de kijker

Nieuws

Voor de maand september zetten we opnieuw een collega in de kijker. Timor werkt vandaag exact 2 jaar als Finance Consultant bij Ufinity! In die tijd heeft hij zich gespecialiseerd in AP-accounting en is hij een onmisbare schakel geworden. Met een Bachelor Financiën & Verzekeringen op zak vertelt hij ons meer over de rol van Ufinity, de job en zijn project bij Protime.

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“Je komt steeds terecht in een omgeving waarin je mensen moet helpen. Soms valt er iemand weg of is er iemand ziek en moet je on the spot de job leren, dat is wel interessant. Het is altijd wel iets anders waardoor ik veel kan bijleren.”

 • Wat zou je aanraden aan mensen die twijfelen over een job als consultant?

“Als je snel wilt bijleren is consultancy de beste optie. Je ziet veel meer bedrijven, veel meer jobs met verschillende mensen en andere manieren van samenwerken. Elk bedrijf heeft ook andere systemen (Navision, SAP…). Als je ergens vast of intern begint voor een lange tijd is dat anders, je hebt dan maar één team dat je gewoon bent.”

 • Zijn er voor jou nadelen aan een job als project consultant?

“Iets dat misschien als een nadeel gezien kan worden is dat als je ergens begint, je nog niet direct mee bent, bijvoorbeeld de eerste maand moet je eerst nog inwerken terwijl de rest van het interne team al volledig mee is. Maar als je eenmaal op dreef bent, is het ok.”

 • Wat is een tip die je kan meegeven aan beginnende consultants?

“Wees altijd jezelf. Mensen appreciëren dat. En durf ook om hulp vragen, je moet niet bang zijn om vragen te stellen.”

Jouw project

 • Je bent momenteel op project bij Protime. Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Protime is een bedrijf dat tikklokken voor tijdsregistratie met bijhorende software verkoopt. Ik was eerst 1.5 jaar AP accountant en 3 maanden geleden schakelde ik over om collega Wassim te gaan helpen met het Billing project.

Als AP accountant waren mijn 2 voornaamste taken: banken boeken (bankafschriften van de dag ervoor) en facturen boeken. Dus ik zag of alles betaald werd, hielp Collections met mailbetalingen en keek de leveranciersbalansen na zodat niets te lang openstond.”

 • Hoe zie jezelf verder evolueren in je rol als consultant bij Protime? Wat hoop je (nog) te verwezenlijken op je project?

“Ik wil het AP-proces bij Protime verbeteren. Het is wat moeilijk om een goede AP-accountant te vinden. Dus we willen nu samenwerken met het buitenland en dan gaan zij de facturen boeken. Mijn job wordt dan om alles te onderhouden en zien dat alles correct geboekt wordt. Ik verkrijg eigenlijk een superviserende rol.”

 • Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ufinity? Waar kan Ufinity nog in groeien?

“Ik heb jaarlijks een contactmoment met Ine en soms zelfs meer als ik nog extra feedback van de klant krijg. Ine belt ook regelmatig om te vragen hoe het met mij gaat. En daarnaast kan ik ook altijd bij Dominique terecht voor auto-problemen en dat is altijd direct geregeld.”

De rol van Ufinity

 • Hoe kwam je bij Ufinity terecht? En wat deed je voor je job als Ufinity consultant?

“Ik ben bij Ufinity terechtgekomen doordat ik op een nieuwsbriefmailtje had gereageerd. Daarna mocht ik op sollicitatiegesprek komen en na enkele gesprekken was er een klik en ging Ine op zoek naar een geschikt project voor mij.

Voor Ufinity werkte ik via een interimkantoor. Ik was net afgestudeerd en had moeite met een job te vinden en op interimbasis kwam ik uiteindelijk terecht bij Candico te Merksem.”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Omdat Ine in mij geloofde. Ondanks het feit dat ik nog maar net afgestudeerd was in Financie en Verzekeringen, zag ze mijn potentieel. Ze gaf mij een kans: mijn eerste project bij Protime.”

 • Beschrijf Ufinity in één zin.

“Ufinity is een jong gedreven team.”

 • Last but not least: stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Ik wil vooral verschillende projecten doen en zo veel mogelijk. Om de 6 maanden iets anders doen zou ik ideaal vinden, zo breid ik mijn cv uit met ervaring.”

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Timor. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?