Waarom spreekt de job van finance consultant zo aan?

Nieuws

Steeds vaker kiezen (young) potentials voor een job als finance consultant. Die wending doet zich niet toevallig voor. Er zijn heel wat zaken die aanspreken, waarvan we je hieronder een kort overzicht geven.

De kenmerken van een job als finance consultant

1. Netwerk uitbouwen

Als finance consultant kom je met veel verschillende bedrijven en dus ook mensen in contact. Ieder bedrijf is anders, ieder mens is anders. Je netwerk breidt dus gaandeweg erg snel uit en de variatie in dat netwerk is dan ook aanzienlijk.

2. Expertise: ontwikkelingsmogelijkheden & systeemkennis*

Doordat je met zo veel verschillende bedrijven in contact komt, neemt je kenniscurve een steile wending. Je doet veel ervaring op en kan je relatief snel verdiepen in een bepaalde richting om zo expertise op te bouwen. Ook kom je met heel wat verschillende (ERP-)systemen in aanraking.

Weet je al zeker dat verder wilt in finance, maar weet je nog niet op welk deel van de financiële afdeling? Ook dan is een job als consultant de ideale keuze. Door in verschillende bedrijven, op verschillende delen van het financieel departement te werken, ontdek je gaandeweg welk deel je het meest aanspreekt.

3. Afwisseling in je werk

Een gemiddeld project duurt 3 maanden tot pakweg 2 jaar, waardoor je dus enorm veel afwisseling hebt. Ieder project voelt als het ware aan als een nieuwe job, waarop je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe taken krijgt en in een nieuwe omgeving terechtkomt.

4. Service-minded & klantgedrevenheid

Je helpt de klant vooruit en bent flexibel, waardoor je erg service-minded te werk kunt gaan. Je wordt beschouwd als een echte problem-solver en verdiept je dan ook graag in complexe vraagstukken met maar één doel: een oplossing bieden.

5. De uitdagingen voor een finance consultant

Van een consultant wordt heel wat flexibiliteit verwacht, je moet zelfstandig zijn en initiatief nemen en ook sterk in je schoenen staan. Het drijft je tot het uiterste en die uitdaging geeft voldoening.

*Wist je dat… Je als consultant op de payroll bij of op project via ufinity, krijg je de kans om gratis onze opleidingen te volgen. Dat gaat zowel over technische als over soft skills, omdat het die mix is die je als finance professional nodig hebt.

Een job als consultant, zegt je dat wel wat? Of twijfel je nog & wil je graag eens praten over de verschillende mogelijkheden? Neem gerust contact op. Tot binnenkort? 😉

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen