Wassim | Collega in de kijker

Nieuws

Voor de maand mei zetten we graag een nieuwe collega in de kijker! Wassim is 27 jaar jong en werkt sinds een klein jaartje als Finance Consultant voor Ufinity. Hij is iemand die van vele markten thuis is. Van Cost Controlling tot Billing Consultant: hij gaat de uitdaging met plezier aan! Met een Master Handelswetenschappen op zak vertelt hij ons meer over de rol van Ufinity, de job en zijn project bij Protime.

De rol van Ufinity

  • Waarom koos jij voor Ufinity?

“Ik ben eigenlijk altijd al consultant geweest, bij mijn vorige werkgever zat ik 2.5 jaar. Ik heb dan de stap naar Ufinity gezet omdat jullie een persoonlijkere aanpak hebben dan andere grotere consultancy bedrijven en omdat er een leuke familiale sfeer heerst. Ik voelde ook meteen al de drive bij de Managing Partner Ine en de andere collega’s van Ufinity. Die drive geven ze door en dat vind ik wel tof.”

  • Beschrijf Ufinity in één zin.

“Ik zou Ufinity omschrijven als een gemotiveerd, heel spontaan en open team dat hun consultants op de juiste manier weet te begeleiden.”

  • Welk werkmoment is jou bij Ufinity bijgebleven?

“De bootcamp van vorig jaar, die was in september en ik was net begonnen bij Ufinity. Het was het goede moment om iedereen te leren kennen en het bedrijf zelf natuurlijk ook. De sfeer zat er meteen in. Het voelde familiaal aan en de collega’s waren echt tof om mee te praten. Ik vond het leuk omdat we door de activiteiten en business case die we samen hebben gedaan, elkaar op een andere manier leerden kennen.”

“Daarnaast zijn er ook nog andere leuke momenten zoals bijvoorbeeld de padelinitiatie die we vorige keer hebben gedaan. Dus die kleine momentjes zijn perfect om de collega’s opnieuw te zien. Die momentjes zorgen er ook voor dat ik mij betrokken voel bij Ufinity, meer dan dat ik bij mijn vorige werkgever had.”

Jouw project

  • Je bent momenteel op project bij Protime. Vertel?

“Ik ben momenteel op project in Mechelen bij Protime en ik ben daar Billing Consultant op een migratieproject. Zij werken momenteel met het systeem Navision, ze gaan overstappen naar Salesforce en ik zorg ervoor dat de migratie goed verloopt.”

  • Wat vind je leuk aan jouw huidig project?

“Eerst en vooral vind ik de business zelf leuk: Protime is een bedrijf dat zowel hardware als software van tijdsregistratie verkoopt. Ook qua cultuur en mensen vind ik het een heel tof bedrijf om in te werken. Protime trekt vooral mensen aan die drive hebben, die heel open en communicatief sterk zijn.”

”Het project zelf vind ik ook fijn omdat ik weer de rol heb die ik in het begin van mijn carrière had en dat is al 4 jaar geleden, dus het is heel uitdagend. Ik ben dus terug Billing Consultant en het is mijn taak om te zien wat de huidige facturatie processen zijn, wat ze moeten zijn en alles daartussen. Dus ik heb zowel contact met de mensen van Finance als de mensen van Business die de processen goed kennen en waar ik vragen aan moet stellen over de verschillende processen zodat ik het achteraf beter kan implementeren en testen. Er is een multidimensionale aanpak en dat vind ik wel uitdagend.”

  • Wat heb je al geleerd bij Protime?

“Ik ben nog niet zo lang bezig bij Protime, maar ik leer al veel bij door de migratie die ze momenteel aan het doen zijn omdat ik met alle systemen moet werken, zowel de oude als de nieuwe. Daarnaast denk ik dat ik op het einde van het project sterker zal zijn op communicatief vlak omdat dat hier wel heel hard gestimuleerd wordt. Daardoor ben ik er zeker van dat ik ga leren om gerichtere en duidelijke vragen te stellen en ook hoe ik bepaalde zaken moet uitleggen of hoe ik mijn ideeën moet overbrengen aan de collega’s van andere departementen.”

  • Op welke mijlpaal doorheen je loopbaan bij Ufinity ben je het meeste trots?

“Omdat ik nog niet zo lang bij Ufinity werk, is dat een beetje moeilijk om nu al te beantwoorden. Maar ik kan wel al zeggen dat ik het leuk vind dat ik bij Ufinity persoonlijk gestimuleerd word om opleidingen te volgen en er ook echt een opleidingsplan is. Elk bedrijf heeft dat wel een beetje, maar ik voel dat er bij Ufinity echt veel belang aan gehecht wordt en dat vind ik wel fijn. Ik ben momenteel ook vooral één opleiding aan het volgen waar ik mij verder in wil specialiseren: Power Bi. Dus eens ik mijn certificaat heb behaald, is dat wel een mooie mijlpaal binnen Ufinity.”

Job als consultant

  • Wat is een tip die je kan meegeven aan beginnende consultants?

“Aan iemand die net afstudeert, zou ik zeggen: laat je vooral niet intimideren en wees zeker van je capaciteiten. Je werkt vaak samen met mensen die al 5, 10 of 15 jaar ervaring hebben, wat een beetje overweldigend kan zijn. Dus laat je niet afschrikken, zorg er gewoon voor dat je gemotiveerd bent – en ook zo overkomt – en vooral: durf veel vragen stellen.”

“Ik zou ook aanraden om een kleiner consultancy bedrijf te kiezen met een persoonlijkere aanpak zoals Ufinity. Het feit dat je in de werkwereld terecht komt kan een schok zijn, maar als er een persoonlijke aanpak is, kan dat die schok een beetje verminderen. Verder is de begeleiding die je bij Ufinity krijgt top. Ze begeleiden je voldoende tijdens het project zelf, maar ook ernaast tijdens de events die ze organiseren en dat vind ik super. Ufinity is goed bezig.”

  • Waarom zou jij consultancy aan iemand aanraden?

“Ik ben iemand die zich vrij snel verveelt dus vandaar dat ik ook voor consultancy heb gekozen. Ik weet dat ik na 5-6 maanden op een nieuw project terechtkom met een nieuwe omgeving: nieuwe business, nieuwe mensen en nieuwe tools. Sommige mensen vinden dat niet leuk omdat ze liever een houvast hebben en intern willen werken. Ik kan wel begrijpen dat als je bijvoorbeeld kinderen hebt, je je beter wil organiseren en voor een vaste werkplaats opteert. Maar persoonlijk raad ik consultancy toch echt aan omdat je dan de kans krijgt om op zoek te gaan naar wat je graag doet en wat je minder graag doet en dan kan je filteren. Het is de perfecte manier om je voorkeuren te ontdekken.”

  • Welk onderdeel van je job geeft jou de meeste energie en motivatie?

“Het feit dat ik nieuwe dingen kan leren. Op mijn pad kom ik vaak nieuwe zaken tegen en als ik die kan leren, heb ik weer een stap vooruit gezet en dat motiveert mij. Die nieuwe dingen kan ik dan ook op mijn cv zetten en dat helpt mij verder in mijn carrière. Wat mij ook energie geeft en motiveert, is als ik samenwerk met gedreven mensen, dat vind ik altijd fijn.”

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Ine jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Wassim. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Ine bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?