Aanpak werving & selectie

Aanpak werving & selectie

null

Aanpak werving & selectie

Stap 1: Analyse 

We beginnen met een uitgebreide analyse van jouw behoefte, jouw afdeling, de manier van werken op de financiële afdeling en de organisatie in het algemeen (core business - doelstellingen - cultuur - de rol van finance voor de ganse organisatie).  Op basis daarvan nemen we het gezochte profiel grondig door.  Onze expertise, die wij hebben vanuit de arbeidsmarkt, wordt hier ook gedeeld.  We stellen een profielschets op van scratch of we vullen de bestaande vacature aan waar nodig.  Wij bekijken vraag en aanbod van gelijkaardige kandidaten op de arbeidsmarkt.  Na deze analyse hebben we nog meer kennis van zaken en zijn we klaar om de search te starten.

Stap 2: Search

We gaan op zoek naar de juiste financiële expert. We doen beroep op ons eigen netwerk (> 10.100 financials). We doorzoeken diverse jobboards en we houden vinger aan de pols op relevante sociale media. Een proactieve aanpak is hierbij onontbeerlijk.

Stap 3: Interview

Zodra we de juiste professional op het oog hebben nodigen we hem uit voor een persoonlijk gesprek. Ieder interview bij Ufinity is een diepte-interview waarbij we:

  • de competenties van deze financieel expert grondig evalueren;
  • de specifieke rol van deze professional nader bevragen bij bepaalde projecten;
  • het functioneren als persoon binnen het team, bij bepaalde type collega's en binnen de organisatie analyseren.

Stap 4: Referentie

Een interview wordt bij ons pas definitief afgesloten als we ook referenties hebben genomen.  We nemen referenties indien dit deontologisch mogelijk is.  We vragen meestal 2 à 3 uiteenlopende referentiepersonen en we volgen dit op van A tot Z.  We zijn er ons van bewust dat bepaalde referenties ook subjectief kunnen zijn.  Door onze ervaring weten we hoe wij onze vragen moeten stellen zodat objectiviteit centraal staat.