Sterk (in) leiderschap

Sterk (in) leiderschap

null

Sterk (in) leiderschap

De collega’s uit mijn direct team vroegen me enkele weken geleden of ik eindelijk eens iets over mezelf wilde schrijven. Straf! Want ze weten dat ik zoiets niet graag doe! Op het moment dat ik, zoals gewoonlijk, “nee” wilde zeggen, bedacht ik me dat ik ook veel aan hen vraag en ik eigenlijk ook niet goed om kan met een “nee”. 

Dus zei ik hen spontaan, “ok, I will give it a shot”. Verbijstering alom en ze maakten natuurlijk ook meteen van de gelegenheid gebruik om nog meer te vragen… :-)

"Als ik mezelf moet omschrijven als “leider”, stel ik mij eerder voor als coach die haar team wilt helpen groeien, meedenken, initiatieven nemen en vooral ownership opnemen. Ik streef naar een bepaalde openheid van Ufinity naar mijn collega’s toe en omgekeerd. Ik hecht veel belang aan een “veilige” omgeving waarin we open communiceren, de dingen bij naam noemen en liefst wat gevoel voor humor! Voor zij die heel graag paraplu’s opentrekken, heb ik geen ruimte voorzien. Tegelijk besef ik heel goed dat ik verwacht - het eigenlijk normaal vind - dat er hard gewerkt wordt." 

Maar... "hard werken", wat is dat?

"Ik stuur het meest aan op output. Dus als de resultaten behaald worden, volgens de normen en waarden van Ufinity, dan maakt het me minder uit op welk moment dat juist gebeurt. Voelen wij bijvoorbeeld aan dat er om welke reden dan ook om 16u vertrokken moet worden, maar ’s avonds in alle rust terug wordt verdergewerkt van thuis uit, dan staan we hier ten volle achter. Op voorwaarde uiteraard dat de resultaten worden behaald. Vertrouwen is hierbij key."

"Ine, hoe combineer je dit toch allemaal?"

Ine-met-kids.jpg#asset:644

"Dat is een vraag waarbij ik vaak begin te fronsen. Eerst en vooral omdat ik dit gewoon graag doe. Mijn werk is mijn passie en een stuk van mijn leven. Ik heb zeker ook een leven daarbuiten en ik probeer dat ook ten volle te combineren, wat me voor 80% vlekkeloos lukt. Ik ken weinig werkende mensen, vrouwen of mannen, waar het 100% vlekkeloos verloopt. Het is ook maar hoe je er mee omgaat." "Een tweede reden waarom ik dan frons? Omdat het steeds aan mij wordt gevraagd, als vrouw met twee kinderen, dan wel aan een man. Ik ben eigenlijk wel eens benieuwd aan hoeveel mannen met kinderen dergelijke vraag gesteld wordt."

"Nu we toch bezig zijn over vrouw versus man... Ik geef toe dat ik sommige zaken overroepen vind. Een politieke lijst waarvan in de top drie zeker een vrouw moet staan, bijvoorbeeld. Als het gaat over competenties, kansen om verkozen te worden en sterke eigen inbreng, dan is het geslacht toch van ondergeschikt belang. Ik zou het jammer vinden dat ik op nummer twee van een lijst zou staan, alleen maar omdat ik een vrouw ben. Die positie laat ik dan liever aan mij voorbij gaan."

Moraal van dit verhaal? 

"Wat ik eigenlijk gewoon wil zeggen... ik heb enorm veel respect voor vrouwen én mannen met uiteenlopende competenties, drive, passie en volharding en dat binnen uiteenlopende domeinen. Ik besef heel goed dat vele vrouwen het minder eenvoudig hebben in dit leven dan doorsnee binnen, voornamelijk dan, de Westerse cultuur."

"Het is gewoon wat je er van maakt. Ik kan me noch een leven voorstellen zonder mijn twee kids, noch zonder Ufinity of &Robin. Vandaar ook mijn drive om ze beide zo goed mogelijk te combineren én die 20% er gewoon bij te nemen ;-)

"Nu hoop ik ondertussen dat mijn collega's tevreden zijn met het resultaat en ik voorlopig gevrijwaard ben om nog eens over mezelf te schrijven :-) Het was me een waar genoegen, maar ik kan mij voorstellen dat velen onder jullie liever over een financieel topic lezen. Daar kan je op rekenen, bij onze volgende blog."

Gedreven groeten!
Ine