Hoe persoonlijkheid en attitude het overnemen

Hoe persoonlijkheid en attitude het overnemen

null

Hoe persoonlijkheid en attitude het overnemen

De tijd dat je cv voldoende was voor de perfect match tussen een kandidaat en een vacature, ligt ver achter ons. Persoonlijkheid en attitude worden steeds belangrijker.

Sprookjes schrijven zonder witte raaf, het kan! 

Er was eens... Een klant van ufinity op zoek naar een Senior Business Controller Productie. Het profiel waar ze naar op zoek waren, was erg duidelijk:

  • Master, aangevuld met een ruimte ervaring als (Business) Controller in een productie-entiteit.
  • Grote mate van flexibiliteit, gekoppeld aan een sterke KMO-mentaliteit én internationale ervaring in functie van de verschillende buitenlandse vestigingen.
  • Sterk analytisch inzicht, helikopterview, opmaken van rapporteringen én concrete ervaring met een BI-tool (voorkeur Qlik).
  • Last but not least, sterke communicatieve vaardigheden. Dit door de vele contacten met de verschillende stakeholders binnen en buiten de organisatie, gaande van vloer- tot C-level.

Ufinity vond – op vrij korte termijn - een ijzersterke kandidaat: Pieter. Pieter beschikte over 80% van de vereisten maar hij had géén productie-achtergrond. Hij kwam uit een multinational waarbij de KMO-mentaliteit hem vreemd was én hij was een sporadisch gebruiker van een BI-tool zonder meer. 

Omdat we bij Ufinity zo in Pieter geloofden, namen we persoonlijk contact op met de HR-Manager om hem eerst mondeling toe te lichten en nadien onze feedback samen met zijn cv via e-mail door te sturen. De HR-Manager had zijn bedenkingen, maar ons enthousiasme over de persoonlijkheid én het intelligentievermogen van Pieter charmeerde hem. Hij wilde Pieter eerst zelf ontmoeten.  

Na een eerste gesprek werd meteen duidelijk dat de klik er was, ondanks het gebrek aan zowel productie- als kmo-ervaring. Deze twee “tekortkomingen” konden een tweede gesprek met de CFO niet in de weg staan. En ja, ook dat gesprek was een succes. Als laatste een assessmentronde met glans afgerond en als als kers op de taart een mooi financieel voorstel. Pieter hapte toe en het sprookje tussen onze klant, Pieter en Ufinity liep in dezelfde rooskleurige lijn verder.

Moraal van dit verhaal? 

Hoe hoog de eisen om een vacature in te vullen ook liggen, zolang er flexibiliteit is aan beide kanten is niets onmogelijk. Basiscompetenties, sterke technische vaardigheden en analytisch vermogen zijn onontbeerlijk voor dergelijke functies, maar onderschat de waarde van persoonlijkheid, ingesteld heid, fit met de organisatie én motivatie ook zeker niet.  Deze - eerder subjectieve - factoren zorgen er meestal voor dat mogelijke tekortkomingen snel, vaak zeer snel, worden opgepikt. Vaardigheden en competenties kan je leren, persoonlijkheid en attitude zijn wat ze zijn. 

Ook bij ufinity kijken we liever wat verder dan onze neus lang is. Het is onze taak om jouw vraag te matchen met de juiste skills, persoonlijkheid én attitude. We durven verder kijken dan wat iemand op papier al dan niet kan. 

Ben jij op zoek naar versterking voor je financiële afdeling en lijkt onze aanpak je wel wat? Plaats dan bij ons een financiële vacature. Dat kan zowel voor een tijdelijk project, als voor een vaste job. Onze collega's gaan voor jou op zoek naar de perfect match. 

Ufinity en onze klanten... wij leven nog lang en gelukkig :-)

Betoverd door dit sprookje? Of toch nog niet helemaal overtuigd? Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze collega's! We geven je graag wat meer tekst en uitleg. Dat kan op het nummer 03 450 80 34.