Dé 3 redenen om te investeren in opleidingen

Dé 3 redenen om te investeren in opleidingen

null

Dé 3 redenen om te investeren in opleidingen

“Wij zoeken een boekhouder met gevoel voor humor die technisch een volledige boekhouding van A tot Z kan trekken, die ook nog de people skills heeft om een team aan te sturen en die dankzij zijn of haar vlotte babbel de boodschap ook helder overgebracht krijgt bij de collega’s en de non-financials. Uitgebreide kennis van SAP is een must en ...”

Overdreven? Wij merken alleszins van niet. De gemiddelde jobdescription die we bij Ufinity ontvangen, ziet er minstens zo uitgebreid uit. Wat voornamelijk opvalt, is hoe de combinatie tussen technische expertise en communicatieve vaardigheden aan belang heeft gewonnen. Maar in plaats van op zoek te gaan naar dat schaap met zeven poten, waarom niet inzetten op een efficient opleidingsbeleid? 

1. Sterk gemotiveerde werknemers

Enerzijds zorgt het ervoor dat je een bepaald type werknemers aantrekt. Je trekt diegenen aan die willen bijleren, die willen groeien en een soort ondernemerschap in zich hebben. Ze zijn vaak ook gemotiveerd om op lange termijn voor jouw onderneming te willen werken, net omdat ze zicht hebben op een uitgestippeld groeiproces.

2. Zelfverzekerde werknemers

Neem nu opnieuw ons voorbeeldje van gans bovenaan deze blog. Stel je hebt een geweldige boekhouder A-Z die de juiste technische kennis heeft, maar die het ontbreekt aan people skills. Met uitzicht op de juiste opleidingsmogelijkheden rond zelfontplooiing, sociale vaardigheden en communicatieve skills, kunnen bepaalde barrières zienderogen vervagen.

3. Dankbare werknemers

Werknemers zijn zich ook bewust van de investering die je als werkgever doet door in opleidingen te voorzien. Opleidingen zijn niet gratis, dat is een feit, maar doordat je in hem of haar wilt investeren, voelen ze dat je als werknemer in hem of haar gelooft. De werknemer voelt zijn of haar “zwaktes” verminderen en gaat daardoor ook sneller de geleerde zaken omzetten in praktijk.

Investering of kost?

Investeren in opleidingen kan aanvoelen als een enorme kost. Enerzijds is er het kostenplaatje van de opleiding an sich, en anderzijds is de werknemer op het moment van de opleiding ook niet inzetbaar op de werkvloer. Neemt niet weg dat wij het zien liever zien als een investering. Een gemotiveerde, zelfverzekerde én dankbare werknemer is er ons inziens namelijk twee, of misschien zelfs drie waard.

Welke skills ontbreken er nog op jouw financiële afdeling? Of welke talenten mogen extra in de verf gezet worden? Weet dat we bij Ufinity hoog inzetten op training & coaching.

Zo plannen we dit jaar nog een training rond Change Management, People Skills en Business Intelligence. En ook onze kalender voor 2019 staat klaar. Alles is dus in huis om alvast te beginnen sleutelen aan jouw opleidingsbeleid! Waar nodig helpen wij uiteraard graag.