To wait or not to wait...

To wait or not to wait...

null

To wait or not to wait...

... that shouldn't be the question!

Jij, als financiële professional, bent vandaag meer dan gegeerd op de arbeidsmarkt. Je hebt een Bachelor of Master op zak, aangevuld met 2 tot 7 jaar relevante ervaring en je kan een stabiel CV voorleggen. Oh ja, deuren en poorten gaan automatisch open voor jou. Dat voel jij ongetwijfeld ook. 

Via LinkedIN krijg je vrij veel berichten van diverse recruiters. Via de jobsites lees je af en toe een toffe vacature waarbij je zelf de reflex hebt om er voor te gaan. Via je vriendenkring krijg je vaak tips binnen om bij bepaalde bedrijven te solliciteren. Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt in no-time een nieuwe job te pakken. Maar...

Blog_Towaitornottowait_Header.jpg#asset:693

In hoeverre ben jij zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt?

We leggen je eerst iets uit over hoe de meeste bedrijven denken als ze een aanwerving willen doen. Dat illustreren we aan de hand van het "push & pull"-verhaal dat zich meer dan eens voordoet. 

Aan de pull-zijde zijn er de bedrijven die op zoek zijn naar talent, naar jou dus. Meer dan eens had men gisteren al iemand nodig voor de openstaande functie. Nu, die “iemand” is niet “zomaar iemand”. Nog steeds is men meestal op zoek naar dat schaap met zeven poten*. En eens ze die persoon gevonden hebben, willen ze die natuurlijk ook zo snel mogelijk aan boord! 
[ *waar we in een vorige blogpost al eens naar verwezen ]

Aan de push-zijde zijn er... opnieuw de bedrijven die op zoek zijn naar talent. Terwijl zij langs alle kanten trekken om die perfecte kandidaat tot bij hen te krijgen (zie hierboven), zijn ze ondertussen ook aan het pushen om jou, als perfecte kandidaat, snel te doen beslissen. Zodra voor hen de beslissing genomen is, willen ze asap een antwoord van jou. Je hebt ook al meteen een aantrekkelijk loonvoorstel meegekregen.

In het begin van deze blog schetsen we jou het beeld dat je verschillende sollicitaties kan doen en meerdere voorstellen mag verwachten. Ookal verwachten de meeste bedrijven asap een antwoord op hun voorstel…

Dubbel niet waar?  

Je wil niemand teleurstellen en zeker niet dat groot bedrijf waar iedereen voor wil werken. Maar tegelijk voel je dat er nog een voorstel uit de bus kan komen, dat gevoelsmatig veel meer bij jou past… Vervelend!

Want... als ze jou écht willen, waarom gunnen ze je dan niet de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen? Sollicitanten hebben vaak het gevoel dat ze zo snel mogelijk moeten beslissen en nemen daardoor niet de tijd om verschillende opties af te wegen. Omdat de concurrentie zo hoog is, wordt er veel druk gelegd en wachten sollicitanten vaak niet alle voorstellen af. 

Waarom niet gewoon eerlijk zijn?

Open en eerlijk zijn heeft niemand al ooit echt windeieren gelegd. Mocht dat toch het geval zijn, dan moet je je misschien de vraag stellen of die partij wel matcht bij jouw persoonlijkheid, normen en waarden.

Stel:

Je hebt verschillende sollicitaties lopen waarvan een aantal echt positief naar jouw gevoel. Eerder dan voorzien krijg je een concreet voorstel met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. De andere gesprekken zijn nog lopende en je laatste gesprek bij een andere partij heeft jouw interesse (en een extra vlammetje) sterk gewekt. Hoe koppel je terug naar de partij die jou meteen een mooi voorstel heeft gedaan?

We geven je graag wat tips:

  • Wees van in het begin, tegen een recruiter of na een tweede positief gesprek met een mogelijke nieuwe werkgever, eerlijk over de zaken waar je nog mee bezig bent.
  • Geef zelf je grenzen aan in hoeverre jij gepushed wil worden. Hiervoor ben jij zelf verantwoordelijk.
  • Benoem steeds de positieve punten van het bedrijf en de job waar je een voorstel van krijgt. Bedank hen allereerst voor het vertrouwen. Zo is je potentiële nieuwe werkgever ook gerustgesteld.
  • Geef duidelijk aan dat je alle opties wil bekijken. Alleen zo ben je zelf overtuigd van de juiste beslissing en kan je nieuwe werkgever op meer dan 200 % inzet rekenen van jouw kant.
  • Maak duidelijke afspraken met data voor terugkoppeling en kom deze afspraken ook na. Als de datum die is afgesproken nadert, maar je eigenlijk nog geen beslissing hebt gemaakt, laat hen dat ook weten. Dat kom veel positiever over dan het wegduwen en je gewoon niet te laten horen.
  • Neem proactief initiatief om de opdrachtgever, die jou meteen het vertrouwen heeft gegeven, te contacteren ter update. Zo hou je hem of haar warm. 

Ligt dit verhaal je toch moeilijk en wil je liever niet alleen staan in deze situatie? Laat dan je sollicitaties verlopen via een recruiter die je vertrouwt en die voor jou de juiste manier van werken hanteert. Als de recruiter in kwestie je naar jouw gevoel te veel pusht, kaart het dan aan. Werk met partijen die de juiste vacatures voor jouw profiel in portefeuille hebben en analyseer zelf hun aanpak. Het kaf van het koren scheiden, dat heb jij steeds in handen.