Waarom het eindejaar de ideale periode is om te solliciteren...

Waarom het eindejaar de ideale periode is om te solliciteren...

Waarom het eindejaar de ideale periode is om te solliciteren...

null

Waarom het eindejaar de ideale periode is om te solliciteren...

"Een nieuw jaar, een nieuwe job... YES! Maar... wat dan met mijn eindejaarspremie? Die pik ik toch nog graag even mee..." 

Dat is terecht, maar het hoeft geen keuze te zijn. Je kan al gericht solliciteren voor jobs die je aanspreken, om je klaar te maken voor 2019. Wees vooral open & transparant naar je nieuwe werkgever of de recruiter die je helpt naar de juiste functie. 

Meld hen dat je pas wilt veranderen in pakweg februari 2019. Zo hoef je niets te missen van het gezellige jaareinde bij je huidige werkgever, hoef je geen financiële tegemoetkomingen te doen & kan je in 2019 een frisse start nemen.

Eindejaarsperiode-solliciteren-header.jpg#asset:838

Je sollicitatiegesprekken waren nog nooit zo gemakkelijk in te plannen.

Dat de kerstvakantie garant staat voor heel wat verlofmogelijkheden, is algemeen geweten. Het zal daarom ook veel minder opvallen bij je huidige werkgever als je een (extra) dag verlof aanvraagt tijdens de kerstperiode. Zo kan je eenvoudig & onopvallend je sollicitatiegesprekken inplannen.

Van goede voornemens, naar concrete stappen.

Van een win-winsituatie gesproken: je sluit het jaar in schoonheid af én maakt nu al werk van je goede voornemens voor het volgende. Succesvol solliciteren in december garandeert je een fonkelnieuwe start in januari. 

Je kan de tijd nemen om rustig te vergelijken. En tijdens de eindejaarsfeesten heb je meteen het ideale gespreksonderwerp, want jij hebt mooie vooruitzichten & kan nog wat goede raad vragen aan je familieleden. 

Al ingewerkt (of uitgewerkt) nog voor de jaarwisseling.

Met bepaalde zaken die typisch aan het eind van het jaar vertragen, is het het ideale moment om bij een nieuw bedrijf te starten en je inloopperiode bij je nieuwe werkgever te voltooien. In de meeste gevallen staat het begin van het jaar volgepland met vergaderingen rond de te bepalen strategie en is het een periode waar iedereen druk aan de slag is. 

Wil je niet overschakelen voor de jaarwisseling? Dan kan je de collega's op je huidige job nog bijstaan om het jaar in schoonheid af te ronden en voor een netjes afgewerkte overdracht te zorgen.

Een stapje voor op je concullega's.

Ben je nog junior? Dan heb je een streepje voor op je concullega's die pas in februari of juni afstuderen. Voor hen kan solliciteren nog als een ver-van-hun bedshow aanvoelen. 

Ook is de kans groot dat veel sollicitanten door de eindejaarsdrukte een pauze inlassen: de feestdagen organiseren is een heel karwei, de fut is er een beetje uit en ze willen in januari een nieuwe start nemen. Veel mensen beginnen pas met zoeken aan het begin van het nieuwe jaar, maar door je zoektocht nu verder te zetten, neem je dus een kleine voorsprong

Alvast een heel fijn eindejaar gewenst!

Team Ufinity