Arbeidsmarkt 2024: trends gegrepen uit de praktijk

Nieuws

Bij Ufinity is het jaarlijkse traditie om een tevredenheidsonderzoek uit te voeren bij onze gewaardeerde klanten. Als partner in financiële en HR-oplossingen streven we er altijd naar om onze dienstverlening te verbeteren en nauwer samen te werken met onze klanten, variërend van CFO’s en Finance Managers tot HR Directors.

We zijn zeer tevreden met de resultaten en de positieve feedback die we hebben ontvangen. Onze focus op service, kennis en toegevoegde waarde waren (en zijn) de zaken die ons (blijven) typeren.

Arbeidsmarkt 2024: trends gegrepen uit de praktijk

Éen van de vragen die we stelden was hoe onze klanten de arbeidsmarkt hebben ervaren in 2023-2024 en welke trends ze daaruit hebben gehaald. Nu, laten we alle waardevolle inzichten even transparent op een rijtje zetten. Geen rocket-science, maar wel essentiële punten die we niet uit het oog mogen verliezen:

  • Toename van zelfstandige werknemers: er is een shift naar meer zelfstandige werknemers, ook veel jongere profielen, wat kan wijzen op een trend naar meer flexibele werkregelingen.
  • Grotere mobiliteit op de arbeidsmarkt: mensen lijken weer meer open te staan voor het veranderen van baan. Er is een groeiende groep van medewerkers die zinvol en waardevol werk wil en het transactioneel werk achter zich wil laten. Er is betrokkenheid, maar sommige werknemers zijn ook bereid om gemakkelijk van baan te veranderen als de huidige omstandigheden niet aan hun verwachtingen voldoen.
  • Automatisering: automatisering wordt genoemd als dé belangrijke trend, wat wijst op de groeiende behoefte aan efficiëntie en procesoptimalisaties binnen organisaties. Bij Ufinity begrijpen we dat belang maar al te goed: van software-implementaties tot FP&A & consolidatie expertise, onze gespecialiseerde consultants staan klaar om te helpen bij het implementeren van processoptimalisaties en automatisatieprojecten.
  • Krapte op de arbeidsmarkt: werkgevers moeten snel reageren bij het ontvangen van goede CV’s, omdat kandidaten met sterke competenties gewoonweg snel worden benaderd door vele andere werkgevers. Het aanwervingsproces staat onder grote tijdsdruk en sterke professionals zijn schaars.
  • Vraag naar interim management: er blijft vraag naar interim management, wat kan wijzen op de behoefte aan flexibele arbeidsoplossingen binnen organisaties.
  • Toenemende belangstelling voor duurzaamheid: duurzaamheid wordt belangrijker in de keuze voor een werkgever, wat wijst op een groeiende bewustwording van milieu- en maatschappelijke kwesties onder professionals.

Kort samengevat: de arbeidsmarkt blijft voor de nodige uitdagingen staan. Bij Ufinity begrijpen we de complexiteit van deze trends maar al te goed. Wij bieden oplossingen die inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten: van flexibele inzetbaarheid van sterke financials tot optimalisaties van verschillende processen om talent in te zetten op hun competenties.

Sinds 14 jaar zijn we met Ufinity experte op de arbeidsmarkt om financiële afdelingen in topvorm te brengen. We weten als geen ander wat er speelt en waarom snelheid gekoppeld aan diepgaande kennis cruciaal is. En ja, dat is haalbaar.

Laten we het verder overleggen tijdens een tas koffie, Managing Partner Ine luistert graag hoe jij de arbeidsmarkt ervaart. Tot snel!😉

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen