Vacatures in audit

Als interne auditor analyseer je vanuit een onafhankelijke positie de verschillende processen binnen een bedrijf. Als externe auditor voer je een onafhankelijke controle uit op de boekhouding. Klinkt als een job voor jou? Ontdek hier onze audit vacatures.

Ga je voor een job als interne auditor, dan evalueer je de mate waarin richtlijnen en regelgeving binnen een bedrijf worden nageleefd. Daarnaast werp je een kritische blik op de werking, doeltreffendheid en efficiëntie van de manier waarop processen georganiseerd zijn. Ook schat je risico’s in en beoordeel je de kwaliteit van informatieverwerking. Al die informatie verwerk je in een rapport met praktische aanbevelingen en adviezen om de bedrijfsprocessen te verbeteren. Gekoppeld aan de verbeteracties die jij definieert, volg je vervolgens ook de implementatie daarvan op.

Is externe audit meer je ding, dan sta je in voor de controle van de jaarrekening en de financiële verslaggeving. Projecten zoals fusies, splitsingen, inbreng in natura en due diligence vormen ook deel van jouw verantwoordelijkheden. Verder vervul je je rol als adviseur.