Boekhouder, meest sexy beroep anno 2023?

Nieuws

Voor sommige onder jullie klinkt dit misschien tegenstrijdig, voor anderen is dit wellicht oud nieuws, maar ja hoor: de functie van Boekhouder of Accountant is een van de meest sexy beroepen anno 2023.

Nog te vaak zien mensen de job van Boekhouder of Accountant als saai of minder aantrekkelijk vanwege het eerder repetitieve, cijfermatige karakter van de job. Maar zoals alles is ook die job inhoud doorheen de jaren geëvolueerd en doen Boekhouders vandaag zoveel meer dan alleen maar cijferwerk. Als adviseurs zijn ze niet weg te denken: ze denken en werken mee aan de strategie van bedrijven en hun groei naar de toekomst. Ze spelen dus een belangrijke rol in het succes van een bedrijf.

Wij schetsen jou in 4 punten het “waarom”:

1. Cruciale rol binnen een organisatie

Boekhouder/Accountant sexy beroep 2023

Als Boekhouder of Accountant ben je dé spilfiguur binnen een organisatie. Jij zorgt mee voor de wettelijke verplichtingen van de organisatie. Jij bent de ogen en oren binnen het bedrijf inzake rentabiliteit, cashflowmanagement en lange termijnplanning. Je kent als geen ander de ins & outs van de onderneming en afhankelijk van je ervaring en persoonlijkheid, heb je ook inspraak daar waar mogelijk.

2. Aan de wieg van digitalisering

Je staat mee aan de wieg van digitalisering. Vaak wordt de financiële afdeling aanzien als transactioneel en ‘op een eiland’ (zetelend). Dankzij jouw oog voor innovatie en efficiëntie, kan je mee aan wieg staan van optimalisaties. Daardoor kan jouw functie veel meer evolueren naar een impactvolle job waarbij number crunching en routinematige taken geautomatiseerd worden.

3. Verbindende factor

Je hebt een sterk intern netwerk. Iedere afdeling heeft een verbinding met de boekhouding: gaande van het verwerken van hun onkostennota’s, tot het goedkeuren van facturen en tot het verlenen van financieel advies voor zij die geïnteresseerd zijn. Mede door jouw toegankelijkheid en de persoonlijkheid van een bruggenbouwer, stel je jou van nature op als een sparringpartner of adviseur.

4. Stabiele carrière

De behoefte aan Accountants en Boekhouders zal altijd blijven bestaan, ongeacht de economische omstandigheden. Elk bedrijf, groot of klein, heeft behoefte aan financiële expertise om de boeken op orde te houden en te voldoen aan wettelijke vereisten. Voor stabiele werkgelegenheid zit je in dit vakgebied dus goed.

Kortom: als Boekhouder of Accountant kan je voor een echte stijlbreuk zorgen. Je speelt een cruciale rol en analyseert de financiële gezondheid van een bedrijf. Je helpt bij het nemen van strategische beslissingen en het plannen van toekomstige activiteiten.

Wil je graag te weten komen hoe jij dit als Accountant voor elkaar krijgt, ongeacht jouw ervaringsniveau?

Bel ons dan op 03 361 69 70 of stuur een mailtje naar info@ufinity.be en we maken hier samen verder werk van. Wij kiezen mee voor een boeiende uitdaging op het werk!

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen