Waarom werken voor een non-profitorganisatie?

Nieuws

Non-profitorganisaties

Wil je graag “iets nuttig” doen voor de maatschappij? Wil je een echte impact hebben op de wereld? Dan is het misschien wel tijd om de stap te zetten naar een non-profitorganisatie. Werk blijft werk, maar wat anders is bij een non-profit is wat je ervoor terug krijgt. Hieronder gaan we dieper in op wat, waarom en wie een non-profitorganisatie zoekt. 

Non-profit organisatie

Wat?

Wanneer je op zoek gaat naar de betekenis van een non-profitorganisatie kom je allerlei verschillende definities tegen. Toch komen ze allemaal neer op hetzelfde. De term non-profit betekent letterlijk ‘geen winst’ en verwijst naar activiteiten en organisaties die geen winstoogmerk hebben.  

Waar een standaard onderneming probeert winst te behalen uit de verkoop van producten en diensten, focust een non-profitorganisatie op het streven naar én vervullen van een concrete missie of taak. Meestal gaat het om doelstellingen met een maatschappelijke waarde, zoals liefdadigheid, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, het opkomen voor bepaalde belangen, gezondheidszorg of hulpverlening. 

QuoteEen job met maatschappelijke relevantie heeft me altijd aangesproken en dat is het werk van CAW zeker.
                                      – Caroline, Financial Partner bij CAW

Waarom?

Eén van de grootste voordelen van het werken voor non-profit is het gevoel echt iets te kunnen betekenen voor de wereld. Het effect van de inspanningen van een non-profitorganisatie zijn vaak in de realiteit terug te zien en zorgen voor de nodige voldoening. 

Bovendien is de structuur van een non-profit doorgaans minder hiërarchisch dan die van een traditioneel bedrijf, waardoor meer kansen kunnen ontstaan om verschillende vaardigheden op te doen in verschillende domeinen.

QuoteHet geeft meer zin aan het werk dat je verricht. – Jan, Financial Controller bij een non-profit

Wie?

Een non-profitorganisatie werkt net als elke andere organisatie. Ook in het aanwervingsproces zoekt een non-profit gespecialiseerde mensen met een bepaalde set vaardigheden die goed passen bij de taken die elke specifieke sector moet uitvoeren. Wij sommen er hier enkele belangrijke op: 

  • Mens en maatschappij geven jou energie
  • Je bent taalvaardig én kan je inleven in verschillende culturen
  • There is no I in team: werken in teamverband schrikt jou niet af
  • Netwerken is jouw tweede naam, coördineren doe je als de beste
  • Een uitdaging ga je niet uit de weg, integendeel die ga je met een kritische blik aan

Herken jij jezelf en heb je ook zin gekregen om te werken voor een non-profitorganisatie? Neem dan zeker contact op met onze collega Eva. Haar contactgegevens kan je onderaan terugvinden. Benieuwd naar onze vacatures bij non-profit organisaties? Ontdek deze rechts. 

Werken bij een non-profitorganisatie?

Ontdek onze vacatures in de non-profit sector hieronder!

Een gedreven Recruiter met het hart op de juiste plaats. Dat is Eva. Zichzelf zou ze omschrijven als: betrokken, zelfstandig en betrouwbaar met steeds een glimlach op het gezicht. Wij kunnen dit bij Ufinity alleen maar bevestigen!

Leer mij kennen