Weet jij waarvoor je solliciteert?

Nieuws

De financiële sector kent ontzettend veel mogelijkheden voor finance professionals. Behalve technische vaardigheden hebben financials steeds meer nood aan de juiste soft skills. Voor een financiële professional is het niet altijd duidelijk welke opties er zijn. In welk gebied blink jij uit? Welke richting wil jij uit gaan?

“Wanted: Analist Corporate Finance! Iets voor jou? Laat ons snel iets weten!”

Goede vraag, zeg je? Dat begrijpen we volkomen. Want wat doet een Analist Corporate Finance nu eigenlijk exact? Welk profiel past er bij die financiële functie en hoe ziet het takenpakket er uit? Die twijfels willen we maar al te graag de wereld uit helpen.

Waarom? Enerzijds kan het zijn dat je bepaalde vacatures links laat liggen, omdat de naam je doet vermoeden dat de vacature niet zal aansluiten bij je profiel. Anderzijds solliciteer je misschien systematisch op de foute vacatures, omdat je jouw profiel linkt aan een functienaam die meer aansluit bij een ander profiel. Dat willen wij nu net voorkomen.

Wegwijs in de wereld van finance

We laten je graag kennismaken met onze wiki voor financiële functies. Die is echt bedoeld om je wegwijs te maken in het doolhof van financiële functies. Per functienaam voorzien we het concrete takenpakket waaraan je je kan verwachten en schetsen we het soort profiel dat we bij die financiële functie verwachten.

Een vacature zegt zeker niet alles. We geloven namelijk dat persoonlijkheid quasi even belangrijk is als technische competenties. En die ontleedt iedere gespecialiseerde recruiter maar al te graag in een één op één gesprek. Net daarom is de profielschets ook zo van belang.

Op ieder potje een dekseltje

Gaat het hier dan echt om sluitende definities? We zouden liegen moesten we dat beweren. Het is in de eerste plaats een hulpmiddel om je richting de juiste vacatures te sturen. Of we uiteindelijk dé perfecte match kunnen vinden, is ook onderhevig aan tal van andere zaken, zoals locatie, beschikbaarheid, loonpakket, bedrijfscultuur enzovoort.

Hopelijk ben je wat wijzer geworden en ben je nu extra gemotiveerd om ervoor te gaan. Heb je toch nog vragen bij bepaalde vacatures of omschrijvingen? Dan zijn wij uiteraard bereid die te beantwoorden. Alles om voor jou die perfecte match te vinden, en zo your plus in finance te zijn.