Filip | Collega in de kijker

Nieuws

Deze keer is onze collega Filip aan de beurt. Een ervaren finance consultant die zijn weg binnen boekhouding goed kent. Met een diploma Bedrijfsmanagement en een postgraduaat ERP op zak vertelde hij ons meer over de job als consultant, de rol van Ufinity hierin en zijn projecten.

De rol van Ufinity

 •  Hoe kwam je bij Ufinity terecht?

“Lien heeft me gecontacteerd nadat ik één van jullie formulieren op LinkedIn had ingevuld. En zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan.”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Toch omwille van de persoonlijke aanpak en de positieve, dynamische sfeer die er binnen het team heerst. Dat waren voor mij de redenen om voor Ufinity te kiezen.”

 • Wat vind je van de begeleiding en samenwerking met Ufinity?

“Goed. Ik ben zelf een open boek en ik vind dat Ufinity dat ook naar mij toe is. Dus op dat vlak enkel en alleen maar positieve dingen.”

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“De grote diversiteit aan projecten sprak me zeker aan. En ook dat je nooit weet waar je terecht komt, het is altijd een beetje een sprong in het onbekende.”

 • Hoe zou je de job als project consultant in enkele zinnen omschrijven?

“De voornaamste woorden die in me opkomen zijn: dynamisch, uitdagend, leerrijk en spannend, ook wel.”

 • Zie je nadelen in de job van project consultant?

“Het feit dat je je altijd opnieuw moet bewijzen. Ik denk dat dat het grootste struikelblok is, maar dat is meestal wel van korte duur.”

 • Welke kenmerken moet een ideale projectconsultant volgens jou hebben?

“Aanpassingsvermogen en je moet leergierig en humble zijn.”

 • Wat zou je mensen die twijfelen over een job als consultant aanraden?

“Om toch de sprong te wagen. Ik denk dat het een echt avontuur is. Je komt met heel veel culturen en verschillende bedrijven in aanraking, zonder eigenlijk van werk te veranderen.”

Op project

 • Je deed voor Ufinity al project bij Euroports en bent nu begonnen bij Arcelor Mittal. Hoe zagen/zien die projecten eruit qua takenpakket?

“Bij Euroports was het voornamelijk het inboeken van facturen, dus zuivere AP. Bij Arcelor Mittal is het analytischer. Daar mogen we de processen mee herschrijven, doen we de procesoptimalisatie tussen Arcelor Mittal en het shared service center in Polen en India. Dus daar komt iets meer bij kijken. Maar het zijn allebei uitdagende projecten.”

 • Waar lig(t/gen) voor jou de grootste uitdaging(en) in het project?

“Momenteel is dat vooral iedereen op één lijn en gedisciplineerd krijgen. Er wordt vaak maar wat gedaan zonder een duidelijke reden. Dus de grootste uitdaging is om iedereen op één lijn te krijgen en hun zaken te laten uitvoeren.”

 • Wat verwacht je nog van je huidige project?

“Ik verwacht dat het goed loopt en dat ik de nodige hulp krijg. En ik hoop dat we de transformatie kunnen doorvoeren op een manier die iedereen gelukkiger maakt.”

 • Wat zijn voor jou doorslaggevende factoren om al dan niet op een (nieuw) project in te gaan?

“Sowieso het team. Het is belangrijk dat je jou in het team gelukkig en thuis voelt. Je moet de uitdaging kunnen terugvinden in jouw project. Maar als ik de uitdaging voel en het team is leuk, dan denk ik dat het wel kan slagen.”

 • Last but not least…Stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Iets uitdagend en liefst in Controlling of Compliance. Ook ergens waar SAP en Power BI in terugkomen. Dat zijn voor mij allemaal ingrediënten voor een goed toekomstig project.”

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Ine jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Filip. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Ine bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?