Jasmien | Collega in de kijker

Nieuws

Deze keer zetten we onze collega Jasmien in de kijker. Een gedreven finance consultant die aan enthousiasme niets te kort komt. Met een diploma Bedrijfsmanagement op zak vertelde ze ons meer over de job als consultant, de rol van Ufinity hierin en haar eerste project bij IMEC.

De rol van Ufinity

 •  Hoe kwam je bij Ufinity terecht?

“Ik ben bij Ufinity terecht gekomen door een mail die ik vorig jaar in oktober heb gekregen. Daarin stond dat Ufinity een online jobbeurs organiseerde waarbij je info kon krijgen over consultancy. Ik heb mij daarvoor ingeschreven en dat was eigenlijk mijn eerste kennismaking met Ufinity.”

 • Waarom koos je voor Ufinity?

“Ik heb uiteindelijk voor Ufinity gekozen omdat ik er mij direct op mijn gemak voelde. Ik ben door een aantal mensen aangesproken geweest. Eerst door Ellen en nadien door Lien en Dominique. Bij iedereen had ik steeds een klik. Wat voor mij echt een belangrijke factor is.”

Job als consultant

 • Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

“Wat mij vooral aansprak was de breedte. Ik wist op voorhand wel dat ik iets in finance wou doen. Zo heb ik een eerste ervaring gehad in een boekhoudkantoor, maar hier merkte ik al snel dat dat niet echt mijn ding was. Wat ik dan exact wou doen, was toch nog een groot vraagteken. Daarom leek consultant worden mij de ideale volgende stap.”

 • Hoe zou je de job als project consultant in enkele zinnen omschrijven?

“De job als consultant zou ik omschrijven als een heel brede job. Je hebt zoveel facetten waar je in terecht kan komen. Het is een heel leergierige job. Je leert heel veel verschillende dingen en bedrijven kennen. Dat is een beetje het consultant zijn: je leert heel veel op korte tijd.”

 • Zie je nadelen in de job van project consultant?

“Het nadeel dat ik momenteel ondervind, is dat je project vrij ver van huis kan zijn. Dat is natuurlijk niet voor iedereen zo en dan heb je weer het thuiswerk als voordeel.”

“Daarnaast zie je in het bedrijf waar je bent tewerkgesteld soms interessante opportuniteiten die je graag zou willen leren, maar die niet in je takenpakket zitten. Hierdoor heb je niet altijd de kans of tijd om deze bij te leren.”

 • Welke kenmerken moet een ideale projectconsultant volgens jou hebben?

“Een consultant moet een open persoon zijn. Je moet openstaan voor nieuwe dingen, nieuwe mensen en nieuwe vaardigheden. Je moet leergierig zijn want je leert heel veel verschillende dingen. Bovendien moet je ook nieuwsgierig zijn naar al die nieuwe feiten.”

 • Wat zou je mensen die twijfelen over een job als consultant aanraden?

“Als je twijfelt, vraag dan zeker eerst extra informatie naar wat de job inhoudt. Voor mij was het ook een vrij onbekend iets. Als je echt niet goed weet in welke richting in finance je moet gaan, dan zou ik starten als consultant en ontdek je dit gaandeweg wel.”

Op project

 • Wat is jouw huidig project?

“Momenteel zit ik bij IMEC in Leuven: een zeer groot bedrijf waarbij ik werk bij het Accounts Payable team.”

 • Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Dit varieert heel erg. Ik doe samen met enkele collega’s de mailbox. Dus alle vragen die externe en interne medewerkers hebben voor het AP-team beantwoord ik mee. Ook behandel ik de facturen die binnenkomen en volg ik de Flex-forces op (controleren of de contracten verlengd moeten worden en/of de purchase orders daarvan in orde zijn). Sinds kort ben ik ook begonnen aan de opleiding om mee de facturen in te boeken.”

 • Waar lig(t/gen) voor jou de grootste uitdaging(en) in het project?

“Bij de vele wetenschappelijke termen die IMEC hanteert. IMEC is een heel groot bedrijf die vooral in de technologische sector zit. Als een financial is die wetenschap heel onbekend voor mij. De vele moeilijke benamingen die ik tegenkom op een factuur zijn voor mij op dit moment de grootste uitdaging.”

 • Wat hoop je nog te verwezenlijken bij je project?

“Ik hoop nu vooral door te groeien in het AP-team zodat ik echt mee zelfstandig facturen kan gaan inboeken. Het zou wel fijn zijn dat ik dit dan binnen aantal weken zelfstandig kan doen.”

 • Wat zijn voor jou doorslaggevende factoren om al dan niet op een (nieuw) project in te gaan?

“Ik denk dat dat een beetje is als je voelt van ‘ik heb hier alles geleerd’ en dat je in een routine komt. Want als consultant wil je graag dingen bijleren en met nieuwe dingen in aanraking komen. Als je merkt dat dat stopt, kan je toch best overschakelen naar een ander project. Ik denk dat je dat persoonlijk moet aanvoelen wanneer dat moment er is.”

 • Last but not least…Stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Ik denk dat het AP-gedeelte voor mij nog veel onbekende aspecten kent die ik graag verder zou willen ontdekken. Ook denk ik dat Credit Controlling nog wel echt interessant kan zijn.”

“Er zijn nog zoveel facetten die voor mij onbekend zijn waardoor ik het eigenlijk ook nog een beetje openlaat.”

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Ine jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Jasmien. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Ine bereiken via de contactgegevens links. Tot binnenkort?