Kenny blikt terug op zijn project bij Würth

Nieuws

Laten we terugblikken. Enkele weken geleden rondde Kenny zijn project bij Würth succesvol af. Een jaar lang werkte hij als Credit Analyst op de afdeling CCD. Tijdens zijn project was hij verantwoordelijk voor de kredietwaardigheid van nieuwe en bestaande klanten in te schatten en up to date te houden, het beheren van aging en het beperken van provisies. Kenny blikt terug op zijn project, zijn groeicurve en de rol van Ufinity.

Naam consultant
Kenny Senepart

Naam klant
Würth Belux

Start- en einddatum project
1/10/2021 – 29/09/2022

Taakomschrijving project
Creditanalyse op de afdeling CCD

Het project

“Ik vond het analytisch stuk van mijn project heel interessant. Door het samenwerken met mijn ervaren collega’s heb ik veel bijgeleerd over het interpreteren van kredietrapporten. Daarnaast heb ik ook uitgebreid leren werken met orderblocking. Met andere woorden de juiste inschattingen maken tussen het verhogen, behouden of verlagen van kredieten.”

“Een nadeel was de routine. Er was nogal een vastgeroeste routine binnen het bedrijf. Zo stonden ze niet altijd open voor verandering en/of verbetering.”

“Ik had een zeer goede band met mijn collega’s. Het was een tof en gemengd team. Ik had het gevoel dat ik steeds met mijn vragen terecht kon bij mijn collega’s en manager, ondanks dat ik zeer snel operationeel mee moest zijn. Ik hoop hun zeker in de toekomst nog eens terug te zien!”

Groeicurve

“Tijdens het project is mijn kennis van jaarrekeningen gegroeid en door het samenwerken met mijn Franstalige collega’s is mijn Frans ook een groot stuk verbeterd. Maar ook als persoon ben ik gegroeid. Het was belangrijk om de juiste rol binnen het team op te nemen en dit is tijdens het project ook gelukt. Beter dan bij voorgaande projecten.”

“Het was een sector met (relatief) kleine bedragen. Het was zeker interessant om ook ervaring op te doen met deze kleinere retail spelers. Tijdens mijn project is mijn kennis van SAP zeker verbeterd.”

De rol van Ufinity

“De opvolging van Ufinity verliep zeer vlot. Omdat er bij dit project een aantal verlengingen zijn geweest, was er minder nood aan opvolging.”

“Ik heb steeds het gevoel gehad dat wanneer ik iets nodig had, ik steeds bij mijn collega’s van Ufinity terechtkon.”

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Kenny. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens rechts. Tot binnenkort?

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen