Nina blikt terug op haar project bij Imec

Nieuws

Let’s throw it back. Na bijna twee jaar rondde Nina haar project bij Imec succesvol af. Tijdens haar project was ze verantwoordelijk voor de facturatie van uitgaande shipments, de opvolging van de bilaterale contracten, de opvolging van de revenue at risk en de actual vs. budget bij de jaarafsluit. Nina blikt nu terug op haar project, haar groeicurve en de rol van Ufinity.

Naam consultant
Nina Smets

Naam klant
Imec

Start- en einddatum project
26/10/2020 – 31/08/2022

Taakomschrijving project
Financial Project Management: AR Bilaterale Contracten

Het project

“Het eerste jaar heb ik vooral de operationele taken uitgevoerd, zoals de opvolging van de verzendingen, contract mijlpalen en facturatie. Toen Cindy, mijn collega consultant, aansloot bij het team heb ik haar opgeleid waardoor ik mij meer kon focussen op de actual vs. budget variatie analyse.

De laatste maanden heb ik veel vrijheid gekregen qua takenpakket. Zo stond ik in voor de optimalisatie van processen en Excel files om alles voor de volgende jaarafsluiting zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ik heb me verdiept in de fouten die steeds terug meegenomen werden zodat die niet meer zouden voorkomen. Het gaf veel voldoening om deze op te lossen en het proces te optimaliseren.”

“De routinematige taken vond ik minder interessant. De eerste maanden deed ik 1 à 2 dagen per week de Verify, dit is het nakijken van inkomende facturen via een softwareprogramma. Voor mij waren deze taken niet uitdagend genoeg.”

“De band met mijn collega’s was zeer goed. Ik ben opgestart in volle Corona waardoor mijn collega’s mij pas na 8 maanden in real life hebben ontmoet. Ondanks dit hebben ze me toch altijd heel welkom laten voelen.”

Groeicurve

“Ik heb tijdens mijn project veel bijgeleerd over AR, namelijk het interpreteren van financiële mijlpalen in contracten, SAP en Power BI dashboards. Door veel met Excel te werken, heb ik ook leren werken met Powerpivot. Ik werkte vaak samen met de Sales (Business Development Managers), dit heeft me als consultant zeker sterker gemaakt.”

“Ik heb veel meer leren zelfstandig werken. Daarnaast heb ik ook de opportuniteit gehad om enkele collega’s op te leiden.”

De rol van Ufinity

“De opvolging van Ufinity was goed. Zeker niet te veel of te weinig.”

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Nina. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens rechts. Tot binnenkort?

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen