Onze collega Eline in de kijker

Nieuws

Ongeveer één jaar geleden startte Eline als ufinitYoungster bij Ufinity. In tussentijd heeft ze alles behalve stilgezeten. Hoog tijd dus om samen een blik te werpen op Eline’s parcours als finance consultant, de rol van Ufinity hierin en haar project bij ISS. Lees even mee.

Eline

ufinitYoungster bij Ufinity

Wat sprak je zo aan in het traineeship?

“Door het traineeship bij Ufinity kan je gaandeweg ontdekken wat je interesseert op finance vlak. Na mijn studie Handelsingenieur wist ik zeker dat ik in finance wou terechtkomen, maar wist ik niet in welk specifiek aspect. Het ufinitYoungster-traject heeft mij hierbij geholpen, omdat ik tijdens het traineeship in contact kwam met allerlei financiële afdelingen.”

Waarom koos je voor Ufinity?

“Ik koos voor Ufinity omdat er daadwerkelijk gekeken wordt naar de persoon achter het diploma. Zelf ben ik dan ook van mening dat wat je verwezenlijkt het resultaat is van je karakter eerder dan van wat je gestudeerd hebt. Bovendien vind ik dat Ufinity toegankelijkheid uitstraalt. Een goed voorbeeld hiervan is mijn intakegesprek, waarbij ik bijna het gevoel had dat ik op café zat. Aangezien dat zo vlot en open verliep. ;-)”

Wat zijn de voornaamste voordelen van een job als project consultant?

“Wat er voor mij uitspringt als voordeel is dat je verschillende financiële domeinen kan ontdekken, en dit op korte termijn. Als consultant kom je in contact met uiteenlopende systemen en werkwijzen waardoor je snel veel kan bijleren.”

Zie je ook nadelen in de job van project consultant?

“Het grootste nadeel is voor mij het einde van een project. Hierbij komt de complexe afweging kijken tussen: het verder inwerken bij één bedrijf, waarbij je op termijn meer verantwoordelijkheid kan verwachten, of het verbreden van je kennis bij meerdere bedrijven, en hierdoor snel nieuwe skills leren en je netwerk kunnen uitbreiden.”

Een job als project consultant

Welke kenmerken moet een ideale projectconsultant volgens jou hebben?

  • “Allereerst moet je durven vragen, maar ook durven doen. Ik durfde in het begin heel veel vragen, maar had moeite met het effectief uitvoeren van opdrachten. Ik stelde mezelf voortdurend de vraag: “Moet ik dit niet eerst laten controleren?”. Echter als je denkt, durft, doet én je achteraf kan staven waarom je iets op een bepaalde manier uitvoert, dan kunnen je collega’s je daarin specifiek en doelgericht gaan sturen.”
  • “Ten tweede vind ik dat je verder moet kijken dan je eigen afdeling. Je kan pas iets verbeteren als je andere standpunten betrekt.”
  • “Als laatste is flexibiliteit ook een must. Dit geldt niet alleen op vlak van werkuren, maar heeft ook betrekking op je takenpakket.”

Wat zou je mensen die twijfelen over een job als consultant aanraden?

“Als je twijfelt zou ik je aanraden om er voor de volle 100% voor te gaan. Consultants moeten flexibel zijn, maar krijgen die flexibiliteit ook terug bij het uitvoeren van hun job. Als je voorkeur uitgaat naar afwisseling, dan kan je veranderen van project. Als je meer stabiliteit wilt, dan is er meestal ook de mogelijkheid om op één project te blijven.”

Ufinity’s rol

“Bij Ufinity kan ik altijd terecht voor een belletje met Lien, een gezellige afterwork of een leerrijke opleiding. Daarnaast zijn we met een kleinere groep consultants, waardoor ik iedereen ook beter heb leren kennen en er echt een connectie is.”

Eline’s project bij ISS

Hoe zag jouw takenpakket er uit toen je startte, hoe is het geëvolueerd en hoe ziet het er op vandaag uit?

“De eerste vier maanden bestond mijn takenpakket bij ISS uit het boeken van facturen, het verwerken van reminders en het leren werken met SAP. Nadien vielen enkele collega’s weg en kreeg ik meer en meer verantwoordelijkheid. Bijgevolg werd mijn takenpakket uitgebreid met het boeken van de cashjournalen, de opvolging van de rebates, de reconciliaties van leveranciersrekeningen, het aanleggen van provisies, het bijwonen van maandelijkse cashmeetings, het klaarzetten van de betalingen en hierbij de vroegtijdige betalingskortingen opvolgen. Hiernaast zit ik ook in de werkgroep Marge en is er een interim audit lopende waarvoor ik documentatie aanlever. Daarnaast is het de bedoeling om mogelijke proces optimalisaties voor te stellen en te implementeren. Kortom: Mijn taken zijn sterk geëvolueerd waardoor ik elke dag blijf bijleren.”

Waar lig(t/gen) voor jou de grootste uitdaging(en) in het project?

“De grootste uitdaging ligt voor mij eerder in het teamleader aspect. Zo probeer ik een evenwicht te zoeken tussen het leren opleiden van mensen, en het tegelijkertijd zelf bijleren. Bovendien zijn de mensen die ik opleid totaal verschillend van karakter. Iemand die al jaren bij een bedrijf werkt, moet je heel anders begeleiden dan iemand met weinig of geen werkervaring.”

Wat hoop je nog te verwezenlijken bij ISS?

“Omdat ik zelf nog heel operationeel werk, zijn er dagelijks zaken waar ik tegenaan loop. Deze werkpunten houd ik telkens bij, maar wil ik ook echt zien aan te pakken. Daarnaast wil ik de mensen die ik begeleid de juiste tools en werkwijzen meegeven. Zodat wanneer de tijd daar is dat ik een overdracht moet opstellen, niet alles overhoop ligt.”

Stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Als ik volledig zelf mag kiezen, dan zou ik bij mijn volgende project iets totaal anders binnen finance willen doen. Juist om te kunnen verder bouwen op mijn huidige kennen en kunnen.”

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Eline. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens rechts. Tot binnenkort?

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen