Onze collega Nina in de kijker

Nieuws

Maak kennis met Nina: een opgewekte en vrolijke financial met het hart op de juiste plaats. Eens ze zich welkom voelt in de groep, zal je haar zien openbloeien en de groepsdynamiek voelen stijgen. Anderhalf jaar geleden startte Nina als ufinitYoungster bij Ufinity. We vroegen haar om haar traject tot nu toe te beschrijven en waarom het een goed idee is om dit traject te volgen. Daar kon ze heel snel en vlot op antwoorden, wij vatten het voor je samen. Lees maar.

‘Iets in finance’, maar wat?

Pasfoto Nina

“Ik was net afgestudeerd en had nog geen idee wat ik wilde doen. Iets in de finance-wereld, dat wist ik wel, maar wat? Dat was nog niet duidelijk voor mij. Bij mijn zoektocht naar een job ben ik meteen naar traineeships beginnen zoeken, omdat je dan vaak enkele maanden of een half jaar op een project of afdeling werkt en dan naar het volgende doorschuift. Zo kom je goed te weten wat je het meest interesseert binnen finance.  

Project bij de Cronos Groep

Nina’s eerste project in haar ufinitYoungsterstraineeship was als Boekhouder A-Z bij de Cronos Groep. Ze vond het een erg leuke en leerrijke ervaring. Naarmate haar project vorderde, groeiden ook haar verantwoordelijkheden.

“Ik begon met de bankafschriften en de input van facturen, maar iedere maand kwam er wel een extra taak bij zoals de btw-aangifte, de loondocumenten, de afschrijvingen van vast actief enzovoort. Op het einde van het project was ik verantwoordelijk voor 20 bedrijven, vanaf stap één – de bankafschriften tot de laatste stap – de maandrapportering.  

Als ze terugblikt op haar project bij de Cronos Groep, concludeert ze dat ze erg blij was met dit eerste project: “Wat me vooral aansprak, is dat ik voor verschillende bedrijven de verschillende stappen van het boekhoudproces mocht doorlopen, van A tot Z.”  

Project bij IMEC

Het volgende project voor Nina is bij IMEC. Daar werkt ze binnen twee verschillende luiken: enerzijds werkt ze voor het finance team, anderzijds in Financial Project Management. Binnen het finance-luik word ik deeltijds bij kleine projecten betrokken, voornamelijk aan de boekhoudkundige zijde. Ik zorg er voor de facturatie, van de opmaak van facturen tot het uitsturen ervan.” 

Daarnaast werkt Nina bij IMEC voornamelijk binnen Financial project management (FPM).  

“IMEC heeft heel veel projecten lopen die ofwel funded zijn – via overheidssubsidies bijvoorbeeld – ofwel bilateraal met andere bedrijven samenwerken. Daarvoor moet ik de contracten doornemen en met de business afstemmen of de deliverables zijn gehaald of niet. Als ik dan een ‘go’ krijg, mag ik beginnen factureren. Op het einde van het jaar moesten we de actuals versus het budget vergelijken om te zien dat wat in de planning staat ook effectief behaald was.” 

Wat kenmerkt een goede consultant volgens jou?

Ik denk dat een goede consultant zich snel moet kunnen aanpassen aan een (nieuwe) omgeving, omdat je in verschillende bedrijven steeds met andere processen, ERPsystemen, bedrijfsculturen en collega’s moet kunnen (samen)werken. Ook is het belangrijk dat je graag bijleert en snel informatie kan opnemen.” 

Wat is de meerwaarde van consultant te zijn bij Ufinity?

“Ik ben blij dat ik als consultant voor Ufinity werk omdat je dan met je collega-consultants kan praten over de verschillende projecten die iedereen uitvoert. Zo kom je te weten wat je collega’s binnen Ufinity graag doen, waar ze werken en welke verschillende projecten er op ieders pad komen. Uit die gesprekken leer je altijd veel bij. 

Ben je net als Nina anderhalf jaar geleden op zoek naar een eerste job in finance, maar weet je niet goed waar te beginnen? Spreekt een job als finance consultant je aan? Wil je met andere woorden graag meer te weten komen over het ufinitYoungsters-traineeship? Klik dan op de link of contacteer onze collega’s Annelies & Lien!

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen