Onze collega Wouter in de kijker

Nieuws

Onze collega Wouter startte eind 2020 met het ufinitYoungster-traject. Vandaag kijkt hij terug op zijn consultancy parcours: van de voor- en nadelen, de ideale duurtijd van een project, de doorslaggevende factoren om voor een project te kiezen tot de rol van Ufinity. Je leest het hieronder.

Pasfoto collega Wouter

Eind 2020 startte je als ufinitYoungster bij Ufinity….

 • Wat sprak je zo aan in het traineeship?

“Het traineeship is de perfecte mix tussen begeleiding en uitdaging. Terwijl ik aan het werk was bij verschillende bedrijven kreeg ik de nodige begeleiding. Dit maakte het voor mij ook eenvoudiger om te bepalen waar mijn interesses lagen en welke verdere carrièrestappen ik wou zetten.”

 •  En waarom koos je voor Ufinity?

“Ik ken Ufinity eigenlijk via mijn goede vriendin en Ufinity consultant Eline. Nadat zij mij over haar job vertelde ben ik zelf research gaan doen en was ik eigenlijk al snel overtuigd om bij Ufinity aan de slag te gaan. Specifiek het we don’t do boxes principe dat Ufinity hanteert vind ik een meerwaarde.”

Job als consultant

 •  Wanneer en waarom koos je voor een job als consultant?

“Voor mijn job als consultant heb ik eerst een jaar als transport coördinator in een transportbedrijf gewerkt. Hoewel ik hier veel heb geleerd, wist ik dat ik een andere richting wou uitgaan, maar wist ik niet meteen welke. Uiteindelijk ben ik begonnen als project consultant: Je kan verschillende projecten doen, nieuwe mensen leren kennen én komt in aanraking met allerlei bedrijven.”

 •  Wat zijn de voornaamste voordelen van een job als project consultant?

“Dit sluit meteen aan bij wat ik net zei: Je hebt vast werk, maar hebt tegelijkertijd de mogelijkheid om op verschillende projecten te werken, en dit in verschillende sectoren. Als iets niet echt je ding is, weet je dat er altijd wel iets anders op je pad kan komen dat je misschien wel beter ligt.”

 •  Kan je een nadeel bedenken van een job als project consultant?

“Wat mij hier binnenschiet is dat je als consultant wel eens het gevoel kan hebben een buitenbeentje te zijn. Je weet bijvoorbeeld dat je collega’s leert kennen, maar je weet ook dat je na een paar maanden afscheid zal moeten nemen van deze mensen.”

Projecten

 •  Je deed onder andere al projecten bij Colruyt en Agfa. Hoe zagen die projecten er uit qua takenpakket?

 1. “Bij Colruyt was ik hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het beantwoorden van mails die binnenkwamen voor facturen die niet betaald werden. Normaal is dat een onderdeel van wat een AP-accountant doet, maar omdat Colruyt zo’n groot bedrijf is, werden daar specifiek mensen voor aangeworven.”
 2. “Bij Agfa was ik daarnaast ook verantwoordelijk voor het inboeken van de (transport)facturen en heb ik een stuk validatie gedaan. Dit laatste houdt in dat de facturen die binnenkomen moeten verwerkt worden in een systeem. De optimalisatie van dit systeem nam ik ook op mij.”

“Ik heb zeker iets geleerd uit deze twee projecten, maar kijk ook uit naar mijn nieuw project. Het voordeel van consultant zijn. 😉”

 •  Wat is voor jou de ideale duurtijd van een project?

“Voor mij is de ideale duurtijd tussen de zes en twaalf maanden. Enerzijds omdat je dan genoeg tijd hebt om effectief iets te leren, anderzijds is het nog altijd niet té lang dat het gaat vervelen.”

 •  Wat zijn voor jou doorslaggevende factoren om al dan niet op een (nieuw) project in te gaan?

“In het begin kon ik dat moeilijker zeggen, maar als ik nu terug kijk op mijn consultancy parcours dan zou ik zeggen dat de opdrachten uitdagend moeten zijn en dat de afstand voor mij wel een rol speelt. Dat zijn voor mij de twee voornaamste criteria.”

 •  Wat hoop je zeker (nog) te verwezenlijken bij je projecten? Wat hoop je te leren? Waar wil je nog in groeien?

“Ik zou graag de analytische kant opgaan. Een controlling functie lijkt mij dan ook ideaal om naartoe te groeien. Waarbij ik naast het controleren van de budgetten ook actief kan meedenken over het financieel beleid: We hebben zoveel budget, hoe gaan we dat besteden en hoe doen we dit optimaal? Kortom: Tot nu toe heb ik een heel uitvoerend takenpakket gehad dat ik graag verder wil aanvullen met meer kritische en analytische taken.”

De rol van Ufinity

 •  Waarom werk je graag voor Ufinity?

“De verwachtingen die ik had zijn volledig ingelost. Ufinity is een heel open en transparant bedrijf waarbij er hard gewerkt wordt aan het welzijn van iedereen. Als je ergens mee zit, kan je altijd wel bij iemand terecht. Bovendien is het een organisatie in volle groei waarbij ik in de tijd dat ik er werk het netwerk alleen maar heb zien uitbreiden.”

 • Waar kan Ufinity nog in groeien?

“Doordat Ufinity net zo erg aan het groeien is, kan het overzicht af en toe wat verloren gaan. Daar kan soms nog wel wat aan gewerkt worden.”

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen