Voor ISS is het ufinitYoungster traject 100% een succes story!

Nieuws

Frank Geelen is CFO van de ISS World in Nederland. Hij ontfermde zich, tot enkele dag geleden, samen met het hele finance team over 4 youngsters van Ufinity. Frank deelt met ons zijn ervaringen.

Ervaring van ISS

Het ufinitYoungster traject is een geslaagd initiatief dat ondertussen twee jaar loopt bij ISS. Wij hebben in het eerste jaar twee youngsters aan boord genomen. Zij waren snel geïntegreerd, leverden een toegevoegde waarde aan ISS en zijn enorm gegroeid. Ondertussen werken er drie youngsters bij ISS waarvan we er onlangs één vast in dienst hebben genomen.

Voor ISS is het voor 100% een succes story! De youngsters geven een frisse invloed, belangrijke waarden, verjonging en vernieuwing aan ons finance team. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste en knappe koppen die veel goesting hebben.

Voordelen als Partnerbedrijf

Het is niet evident om in tijden van ‘de war of talent’ jonge mensen aan te trekken. We waren dan ook heel gecharmeerd door het ufinitYoungster traject. Ufinity heeft een opleidingstraject voor hun consultants dat perfect aansluit aan ons eigen programma. Wij leggen meer de focus op de job en Ufinity op de brede inzetbaarheid wat een hele mooie mix geeft. De belangrijkste taak als partnerbedrijf is het bieden van een perspectief. Voor elke youngster volg je de leercurve op en afhankelijk van ieders evolutie laat je de verantwoordelijkheden geleidelijk aan toenemen.

Mijn filosofie, vanuit het perspectief als CFO, is dat je mensen probeert aan te trekken die je bedrijf kunnen doen groeien met nieuwe technologieën en technieken. Zo krijg je de mogelijkheid om je finance team naar een ‘next level’ te brengen. In elk bedrijf bestaat er een zekere uitstroom, zo ook bij ons. We proberen echter de continuïteit te garanderen door iedereen steevast kansen te geven om door te groeien en verder te evolueren. Mede om dit, zowel op korte als op langere termijn, te garanderen proberen we elk jaar twee ufinitYoungsters aan boord te nemen.

Voordelen als youngster

In mijn ogen neem je vaak je eerste job aan en kies je echt voor je tweede job. Wij proberen bij ISS een mix van de twee te geven door hen in te zetten daar, waar we denken dat hun sterktes liggen. We willen hen begeleiden naar de uitdaging waar ze voor zouden kiezen. Naarmate het traject vordert blijven we de uitdaging opzoeken waardoor hun takenpakket voldoende leerrijk en interessant blijft.

Uiteraard wil je als bedrijf dat een youngster voor jou een meerwaarde biedt en werk verricht, maar je wil hen toch ook voldoende variatie bieden. Je wilt deze youngsters namelijk op een bepaalde manier prikkelen zodat ze voor een verlengd verblijf kiezen.

Eigenlijk creëer je op deze manier een ideale combinatie tussen leren en werken in een bedrijfsomgeving.

Win-win-win

Ufinity kan dankzij dit traject op een continuïteit rekenen van mensen bij ISS en wij genieten van een voordeeltarief op de consultant. Want elke youngster is eigenlijk een consultant.

Bovendien hebben wij het voorrecht om de consultant een voorstel te doen als er een klik is. Met de eerste 2 ufinitYoungsters was dit het geval. Één van hen ging er ook op in en hij komt bij ISS aan boord. Er was vanaf dag 1 in het traject een ‘natural fit’ en dat is echt heerlijk om mee te maken als bedrijf en als werknemer.

De formule van het ufinitYoungster traject zorgt er ook voor dat we het hele rekruteringsproces kunnen overslaan wat dan weer zorgt voor tijdwinst. Het voortraject van de screening gebeurt door Ufinity, waar de focus wordt gelegd op zowel de hard als soft skills van de sollicitanten. We krijgen op die manier telkens gescreende mensen tegenover ons. Hetgeen wij als ISS nog aftoetsen is de klik tussen ons en de kandidaat.

De samenwerking met Ufinity

Onze contacten met Ufinity zijn steeds goed. Zowel Ine als Kristof houden prima contact en volgen het gebeuren op bij ISS. Ze hebben een goede band met ons finance team bij ISS en beschikken over het juist inschattingsvermogen om aan te voelen waar ik naartoe wil. We zijn het niet altijd eens, maar vinden steeds een compromis. Bovendien stellen ze altijd goede kandidaten voor die perfect passen bij ISS. En laat dat laatste net de essentie zijn van een goede samenwerking.

Ook interesse in het ufinitYoungster programma?

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen