Stijn blikt terug op zijn project bij Innovad

Nieuws

Na exact een jaar rondde Stijn zijn project bij Innovad succesvol af! Hier was hij verantwoordelijk voor onder meer rapportering in PowerBI en het aanmaken van templates voor automatische facturatie. We laten Stijn aan het woord over het project, de uitdagingen, zijn groeicurve en de rol van Ufinity.

Naam consultant
Stijn Tack

Naam klant
Innovad

Start- en einddatum project
01/10/22 – 31/09/23

Taakomschrijving project
Junior financial controller: automatische facturatie, rapportering in PowerBI, opmaken sales en financieel budget

Het project

“De organisatie en structuur met de vele verschillende intercompanies maakte het uitdagend om voor elke intercompany een sales rapport op te maken en te integreren in het geconsolideerde sales rapport met een complexe intercompany margeberekening.”

“Dit was voor mij persoonlijk een zeer interessant project met veel uitdagingen en variatie, waardoor de leercurve enorm steil was.”

“Gedurende de volledige opdracht heerste er een open maar professionele sfeer. Met ruimte voor een gezellige maandelijkse drink, alsook voldoende ruimte en stilte op kantoor om te focussen en zelfstandig te werk te gaan. ”

“Ondanks mijn expertise in PowerBi, kon ik bij de CFO terecht wanneer ik er niet helemaal uit geraakte. Door de open communicatie en consequent overleg, zijn we er toch samen uitgeraakt en hebben we de complexe intercompany marge berekening kunnen integreren.”

Groeicurve

“De flexibiliteit die ik heb gekregen om mijn job uit te voeren hebben ervoor gezorgd dat ik nog zelfstandiger te werk kan gaan en mijn kennis zelf sneller kan verrijken. Learn by doing was hierbij de key tot succes. Maar daar moeten natuurlijk alle partijen achter staan en de omstandigheden zich ertoe lenen.”

“Door zelfstandig aan de slag te gaan met rapportering heb ik veel geleerd over datastructuren en processen. En vooral heb ik ook gemerkt dat ik daar graag mee aan de slag ga, waardoor ik nu de overstap naar Numlix kan maken! De voedingsadditieven sector is heel competitief en daardoor was het ook interessant om de kostprijsevolutie per kwartaal te zien om daar dan verkoopprijzen voor op te maken voor het komende kwartaal.”

“Ik ben tijdens dit project gegroeid in zelfstandig aan de slag gaan en zaken tot op het bot uitzoeken om het probleem én de oplossing te vinden. Alsook op gebied van open communicatie heb ik stappen gezet. Het tijdig aangeven als je vastloopt, zodat iemand anders je terug op weg kan helpen indien mogelijk.”

De rol van Ufinity

“De opleiding PowerQuery die ik heb gevolgd sloot perfect aan bij mijn noden bij de klant. De kennis die ik daar heb opgedaan, kon ik de dag erna meteen toepassen. Hierdoor kon ik in no time de complex gestructureerde excel files automatisch omzetten naar het gewenste format om elders op te laden en te rapporteren.”

“Innovad en de investeringsmaatschappij zagen meer en meer het belang in van de managementrapportering dankzij de nieuwe rapporten die zijn opgemaakt. Hierdoor wouden ze continuïteit garanderen en gingen ze via ons voor een vaste aanwerving ipv een tijdelijke consultant. Daarna heb ik dan de overdracht naar de vaste aanwerving voor mijn rekening genomen gedurende 3 dagen per week. Intussen kon mij focussen op mijn Anaplan-opleiding om de overstap naar Numlix te maken.”

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Stijn. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens rechts. Tot binnenkort?

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen