Stijn | Collega in de kijker

Nieuws

Deze maand zaten we samen met onze collega Stijn. Met een diploma Handelwetenschappen op zak en een eerste ervaring binnen consultancy vertelde hij ons meer over de job als consultant, de rol van Ufinity hierin en zijn project bij Zespri.

De rol van Ufinity

 •  Hoe kwam je bij Ufinity terecht?

“Ik leerde Ufinity kennen op een jobbeurs tijdens mijn studie Handelswetenschappen aan de KU Leuven en was meteen aangenaam verrast. Een jaar later herhaalde de jobbeurs zich en was ik er eigenlijk zeker van dat ik bij Ufinity wou gaan werken. Op de beurs heb ik dan ook een eerste gesprek in de wacht kunnen slepen.”

 • En wat deed je voor je job als Ufinity consultant?

“Voor mijn job als Ufinity consultant combineerde ik mijn studie Handelswetenschappen met een financieel gerelateerde studentenjob bij een logistiek bedrijf. Het is hier dat ik voor het eerst in contact kwam met de SAP-software die ik nu nog steeds gebruik voor mijn job.”

 •  Waarom koos je voor Ufinity?

“Ufinity straalde van in het begin al een familiale sfeer uit, waardoor ik meteen een klik voelde. Ik kreeg dan ook het gevoel dat er naar mij geluisterd werd, dat ik ondersteund werd en dat niet alleen mijn opleiding, maar ook mijn mindset, persoonlijkheid & motivatie van groot belang waren.”

Job als consultant

 •  Je bent na je studies meteen gestart als consultant. Wat sprak je zo aan in een job als consultant?

Je interesses leren kennen
“De wereld van finance is breed, maar de waaier aan verschillende financiële bedrijven waarvoor je kan werken is nog breder. Dit maakte dat ik na mijn studie totaal niet zeker was van wat ik eigenlijk wou gaan doen. Ik wist dat ik geïnteresseerd was in finance, maar ik wist niet welke financiële afdeling mij aansprak. Daarom heb ik uiteindelijk voor consultancy gekozen. Zodat ik gaandeweg, door op verschillende projecten te werken, kan ontdekken waar mijn interesses liggen.”

Jezelf elke dag uitdagen
“Bovendien is de job als consultant heel afwisselend. Zo leer je voortdurend nieuwe mensen kennen, kom je in aanraking met nieuwe tools en/of systemen en werk je voor verschillende bedrijven. Die continue variatie en uitdaging sprak mij sterk aan.”

 • Wat zou je aanraden aan mensen die twijfelen over een job als consultant?

“Just go for it! Want zelfs als een bepaald project je minder ligt, kan je dit aangeven en kan hier rekening mee gehouden worden op je volgende project. Bovendien kan je van project veranderen zonder dat je per se van job moet wisselen.”

 •  Wat vind je fijn aan een job als project consultant?

“Naast de afwisseling en uitdaging die ik daarnet al aangaf leer je als consultant veel (bij) in een korte periode. Je komt in aanraking met allerlei systemen en werkwijzen, en leert tegelijkertijd nieuwe mensen en bedrijven kennen, waarvan je heel wat kan opsteken. “

 •  Zijn er voor jou nadelen aan een job als project consultant?

“Soms kan je als consultant het gevoel hebben dat je misschien een buitenstaander bent tegenover de collega’s die vast in dienst zijn. Zo weet je bijvoorbeeld dat je jouw collega’s op een gegeven moment zal moeten achterlaten als je aan een nieuw project begint.”

Op project

 •  Je zit momenteel op project bij Zespri, ’s werelds grootste kiwi verkoper. Hoe ziet je takenpakket eruit?

“Ik zit op de AP-afdeling waarbij mijn takenpakket eruit bestaat om wekelijks fruitfacturen in te boeken in SAP, de goedkeuringsflow te ondersteunen (d.w.z. de facturen in de mailbox van het ene naar het andere programma sturen om in te scannen) en nieuwe leveranciers aan te maken in het systeem. Kortom: zit ik eigenlijk heel veel in het SAP-systeem te werken.”

“Leuk weetje: Het is nu fruitseizoen in Europa waardoor de kiwi’s vanuit de EU komen in plaats van uit Nieuw-Zeeland.😊”

 •  Hoe zie jezelf verder evolueren in je rol als consultant bij Zespri? Wat hoop je nog te verwezenlijken op je project?

“Wat ik zeker nog hoop bij Zespri is deel uit te maken van de jaarafsluit. Hierdoor zou het mogelijk zijn dat mijn takenpakket geleidelijk aan aangevuld wordt met onder andere het uitvoeren van btw-aangiftes. Bovendien is Zespri ook volop bezig aan de implementatie van een nieuw SAP-systeem, een systeem dat mij ook zeer interessant lijkt om mee te kunnen werken.”

 •  Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Ufinity als je op project zit? Waar kan Ufinity nog in groeien?

“Over het algemeen vind ik de begeleiding vanuit Ufinity heel sterk. Zo heb ik net ook een evaluatiegesprek achter de rug waarin ik kon aangeven hoe het is op mijn huidige project en hoe ik mijn professionele toekomst zie. Ook zijn Ine en Lien tussendoor steeds bereid om op mijn vragen en/of bedenkingen te antwoorden.”

Tip: Belangrijk is dat je geen blad voor je mond neemt en duidelijk aangeeft waar je naartoe wil met je carrière. Alleen dan kan je de juiste begeleiding en hulp krijgen. Open communicatie = key!”

 •  Stel je mocht volledig zelf kiezen, hoe zou jouw ideale volgende project er dan uitzien?

“Bij mijn volgende project zou ik graag meer de controlling kant uitgaan. Het lijkt mij leerrijk om naast het uitvoeren van analyses ook de interpretatie van de cijfers voor mijn rekening te kunnen nemen. Ik zou bijvoorbeeld voldoening halen uit het voorstellen en interpreteren van een eigen gecreëerd dashboard met cijfers. En hopen dat die dan ook goed is natuurlijk. 😉”

“Maar voor nu wil ik eerst nog even het volledige financiële proces onder de knie krijgen zodat ik een duidelijk beeld heb van wat er allemaal vooraf gaat aan een controlling functie.”

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen