Tijdelijk of vast: to do or not to do?

Nieuws

…that’s the question!

Heeft jouw bedrijf nood aan talentvolle en ambitieuze finance profielen, maar weet je niet zeker of je nu best kiest voor die tijdelijke invulling (ook wel projectsourcing genoemd), of eerder voor een vaste invulling?

Dan helpen wij je (hieronder) graag verder met het maken van die keuze!

Richting kiezen

Waarom kiezen voor een tijdelijke invulling (projectsourcing)?

Het vinden en selecteren van de juiste profielen is niet eenvoudig en kost veel tijd. Zeker voor tijdelijke projecten of vacatures. Het woord ‘projectsourcing’ is de samentrekking van de woorden project en outsourcing. Het houdt in dat je flexibel expertise ‘inkoopt’ en inzet.

Omdat je hierbij kiest voor instant kwaliteit, ervaring en efficiëntie binnen een specifiek vakgebied, kan de tijdelijke hulp van ervaren en gemotiveerde finance experts een wereld van verschil maken voor jouw bedrijf. Wij sommen de 5 voornaamste voordelen van projectsourcing op:

5 voordelen van een tijdelijke invulling:

1. Focus op je core business

Eén van de grootste voordelen van een tijdelijke invulling is dat je kan focussen op je core business terwijl je zeker bent dat het toegewezen project in deskundige handen is. Projectsourcing neemt jouw zoektocht naar extra medewerkers uit handen en bespaart je dus heel wat tijd. Ufinity regelt het hele traject van selectie van kandidaten tot en met een vlotte start, opvolging tijdens het project én de volledige loonadministratie. Jij blijft ondertussen gewoon focussen op je dagelijkse business. Ideaal, toch?

2. Vul vacatures flexibel en snel in

Een vacature die niet ingevuld raakt? Dat zorgt voor frustratie, een verhoogde werkdruk en minder productiviteit. Projectsourcing is dan ook ideaal om een tijdelijke nood aan specifieke expertise binnen je onderneming op te vangen. Het kan daarbij gaan om een belangrijk project, maar bijvoorbeeld ook om een vervanging. Op die manier kan jij je volledig focussen op je core business, terwijl de uitbestede activiteit net tot de expertise van de externe expert behoort en daardoor sneller, efficiënter en beter wordt uitgevoerd.

3. Zet instant expertise en skills in

Een tijdelijke vervanging bij Ufinity staat garant voor specialisten die direct een positieve impact hebben binnen jouw organisatie. Geen moeizame leercurve of opleidingstraject, maar instant expertise en skills van een consultant met een brede ervaring uit verschillende projecten. Bovendien zijn deze finance experts afwisseling gewoon en werken ze zich razendsnel in. Hun belangrijkste drijfveer is om samen met jou het project tot een goed einde te brengen.

4. Krijg een neutrale en onafhankelijke visie

Het is vaak lastig om met een volledig objectieve blik te kijken naar je bedrijf, team of projecten. Persoonlijke belangen, voorgaande relaties, interne bedrijfsbeslissingen, … zorgen voor een subjectief perspectief op de zaken. Een externe finance expert daarentegen komt je bedrijf binnen met een neutrale houding en nieuwe ideeën. Met andere woorden: De efficiënte uitwerking en optimalisatie van jouw bedrijfsproject komt centraal te staan.

5. Weet vanaf het begin hoeveel die expertise kost

Naast afspraken rond de kwaliteit worden bij projectsourcing ook de duurtijd van de opdracht en tarieven voor de externe finance expert duidelijk afgebakend. Een tijdelijke invulling is dan ook perfect te budgetteren zonder onaangename verrassingen.

>> Overtuigd dat een tijdelijke invulling dé oplossing is voor jou en je team? Of wil je er graag nog een keertje over spreken? Bekijk dan onze beschikbare consultants of neem onderdaan contact op met onze collega Greg. Hij vertelt er jou heel graag meer over!

Waarom kiezen voor een vaste invulling?

Richting kiezen

Je team of bedrijf vast aansterken? Dan kies je samen voor de lange termijn!

Een vaste werknemer zorgt onder andere voor continuïteit en standvastigheid, is een vast aanspreekpunt voor klanten en collega’s, bouwt de nodige (bedrijfs-)expertise op en maakt het invullen van (potentiële) interne vacatures makkelijk…maar doet ook zoveel meer.

Lees hier de belangrijkste voordelen van een vaste invulling:

5 voordelen van een vaste invulling:

1. Bouw een duurzaam en stabiel imago op

Iemand vast in dienst nemen creëert de tijd en mogelijkheid om zowel intern als extern duurzame (vertrouwens)relaties op te bouwen. Deze relaties zorgen niet alleen voor de werknemer, maar ook voor jou, je team en je bedrijf voor een zekere geloofwaardigheid en stabiliteit. Klanten die steeds bij dezelfde contactpersoon terechtkunnen of collega’s die eenzelfde aanspreekpunt hebben, maakt het werken niet alleen aangenamer, maar ook zoveel efficiënter.

2. Krijg gemotiveerd en ijzersterk talent in ruil

Met een vast contract verbind je de werknemer voor langere tijd aan je bedrijf, waardoor die zich gaandeweg kan ontwikkelen tot een ijzersterk talent met de nodige bagage en expertise. Niet alleen zorg je hierdoor voor een gevoel van vertrouwen, bovendien geef je hem of haar ook de nodige zekerheid. Resultaat? Motivatie gegarandeerd!

3. Creëer continuïteit

Een vaste werkkracht staat gelijk aan standvastigheid en voortgang. Zeker wanneer je weet dat we bij Ufinity tot het uiterste gaan om ‘the perfect match’ te vinden voor jou en je bedrijf. Want stel dat je huidige processen en systemen lopen hoe ze horen te lopen, dan kan een weloverwogen vaste aanwerving zorgen voor de nodige continuïteit binnen je team en/of bedrijf en creëer je ruimte voor langetermijnperspectieven.

4. Hou interne kennis in-house

Aanvullend op die lange termijn focus vergemakkelijkt een vaste aanwerving ook het invullen van (potentiële) vacatures binnen je bedrijf. De kennis die een vaste werknemer bij jou opbouwt kan hij of zij makkelijk meenemen naar een volgende interne positie. Voor jou geen lange onboardingsprocedure, voor de werknemer geen lange inwerkperiode. Een win-winsituatie!

5. Sluit een complexe overdracht uit

Bepaalde functies vereisen zeer specifieke kennis of omvatten bepaalde procedures, die het moeilijk maken om tijdelijk ingevuld te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je contacten met de banken of je auditors. Als je werkt met een vaste invulling is deze persoon (na enige tijd) zo vertrouwd met zijn of haar functie dat een complexe overdracht uitgesloten kan worden. Ufinity helpt jou graag in de zoektocht naar deze specifieke profielen, zodat jij je kan focussen op je businessdoelen.

>> Is jouw team eerder geholpen met een vaste aanwerving? Of zit je nog met vragen? Dan is onze collega Ellen er om deze te beantwoorden. Zij gaat met plezier op zoek naar een oplossing die past bij de behoeften van jouw finance team.