Tijl blikt terug op zijn project

Nieuws

Let’s throw it back. Na enkele maanden rondde Tijl zijn project succesvol af. Tijdens zijn project was hij verantwoordelijk voor een payroll-project, de reviews van de balance sheets, cost accounting, de clearings en het opschonen van de klant- en leveranciersboekhouding. Tijl blikt nu terug op zijn kort project, zijn groeicurve en de rol van Ufinity.

Naam consultant
Tijl Souffriau

Start- en einddatum project
09/05/2022 – 20/09/2022

Taakomschrijving project
Payroll, Balance Sheet reviews, Cost Accounting, Clearings en het opschonen van leveranciers- en klantenboekhouding

Het project

“De Europese hoofdzetel van het bedrijf waarbij ik op project zat, is gelegen in België wat ervoor zorgt dat de payrollverwerking bij ons gecentraliseerd wordt. Voor mijn komst werd er voor het boeken van de lonen gebruik gemaakt van een grote logge Excel-file waar de data van alle landen maand per maand werden verzameld.”

“Ik werd aan boord genomen om hier orde in te scheppen. Voor elk land bouwde ik een nieuwe Excel-file uit die een automatische upload genereerde. Zo werd het manuele werk verminderd en konden er minder fouten gebeuren. Door de payrollverwerking op punt te zetten en te automatiseren, verloopt het boeken van de lonen en de payroll reconciliatie veel vlotter.”

“Het project was interessant voor mij omdat het mij veel nieuwe inzichten in Excel heeft opgebracht. Daarnaast bestond mijn takenpakket vooral uit taken die zich buiten de basic accounting bevonden.”

“Ik ondersteunde twee collega’s waar nodig en kreeg hier veel erkenning voor. Iets wat ik sterk apprecieerde.”

Groeicurve

“Op vlak van communicatie heb ik bij Victaulic geleerd dat het zeer belangrijk is om op tijd te communiceren en feedback te vragen en te geven. Ik moest vaak wachten op feedback en dan loop je het risico om fout te werk te gaan of met je vingers te zitten draaien. Ik heb geleerd dat je dit kan vermijden door open te communiceren en niet af te wachten tot de persoon in kwestie bij jou komt.”

“Ik heb ook geleerd dat ik sneller op mijn strepen moet staan. Doordat ik in het begin een afwachtende houding aannam en wachtte tot mijn leidinggevende bij mij kwam, is er veel tijd verloren gegaan. Deze tijd werd dan ingehaald in de vorm van overuren. Hierdoor heb ik geleerd dat het belangrijk is om in deze gevallen zelf proactief te werk te gaan.”

De rol van Ufinity

“Ik had het gevoel dat ik steeds bij Ufinity terecht kon tijdens mijn project en bij de overgang naar een nieuw project.”

Ook zin gekregen in een job als consultant?

Dan vertelt onze collega Lien jou daar heel graag meer over. We zijn namelijk steeds op zoek naar extra collega’s zoals Tijl. Dat kan als pasafgestudeerde, door te starten in ons ufinitYoungster-traject; of als junior, medior of senior consultant, zowel via een vast contract bij Ufinity of als freelancer met jouw eigen vennootschap.

Je kan Lien bereiken via de contactgegevens rechts. Tot binnenkort?

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen