Flexibel opgelost: detachering in afwachting van een vaste aanwerving

Nieuws

Staat je bedrijf voor een veranderingstraject? Of gaat je collega met zwangerschapsverlof? Het zijn twee voorbeelden van klassieke redenen om te kiezen voor detachering. Wat vaak vergeten wordt, is dat het ook een interessante keuze is in de zoektocht naar de vaste indiensttreding van een nieuwe medewerker. Die duurt namelijk gemiddeld 3 tot 5 maanden; de moeite dus om in projectmodus iemand aan te werven die de periode kan overbruggen. Lees hieronder waarom dat zo is.

In Vlaanderen zijn er momenteel 20.234 openstaande vacatures in controlling & accounting. En daar staat die van jou dus ook tussen. Het hoeft dus niet te verbazen dat de zoektocht naar een vaste medewerker vaak moeizaam verloopt. Als die selectie lang aansleept kan dat nefaste gevolgen hebben voor het bedrijf en vooral voor het huidig team. Het is dus erg belangrijk dat de werkdruk op jouw huidige medewerkers binnen de perken blijft.

Gelukkig is er een eenvoudige en vooral flexibele oplossing om die periode te overbruggen: detachering of interim-management. Dankzij een interim-manager behoudt je team de stabiliteit die het nodig heeft. Ondertussen krijg jij voldoende ruimte en tijd om op zoek te gaan naar de witte raaf die vast in dienst zal treden.

Detachering: een flexibele oplossing

Detachering

Interimmanagers of gedetacheerden zijn professionals die reeds de nodige kennis op zak hebben. Het zijn de eerder ervaren profielen die weinig introductietijd nodig hebben en snel ingewerkt zijn. Ufinity zorgt voor de kwalitatieve screening, vergelijkbaar met die van een selectietraject voor een vaste indiensttreding.

Het principe “interimmanagement” wordt vaak verward met “interim”. Ook al lijken de termen op elkaar, de verschillen zijn toch groot. Wat ze gemeen hebben, is dat het tijdelijk werk betreft. Interim management ligt in lijn met detachering, project sourcing en consultancy.

Bij Ufinity zijn er twee mogelijkheden:

  • Ofwel staat iemand bij ons op de payroll en kiest die persoon er voor om projectmatig te willen werken. Hij heeft een contract van onbepaalde duur bij ufinity en wordt tewerkgesteld op de financiële afdeling van onze klanten. Voor specifieke juniorposities hebben we natuurlijk ook onze ufinitYoungsters.
  • Ofwel werkt iemand freelance, onder zijn of haar eigen vennootschap, en gaat hij freelance aan de slag als interimmanager. De rol van ufinity is dan om via haar uitgebreide netwerk in de financiële wereld voor uitdagende projecten te zorgen.

Is jouw team geholpen met detachering?

Of wil je er graag een keertje over spreken? Neem dan contact op met onze collega Lien. Zij gaat met veel plezier op zoek naar een oplossing die past bij de behoeften van jouw finance team.

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen