Flexibel opgelost: detachering in afwachting van een vaste aanwerving

Nieuws

Staat je bedrijf voor een veranderingstraject? Of gaat je collega met zwangerschapsverlof? Het zijn twee voorbeelden van klassieke redenen om te kiezen voor detachering. Wat vaak vergeten wordt, is dat het ook een interessante keuze is in de zoektocht naar de vaste indiensttreding van een nieuwe medewerker.

In Vlaanderen zijn er momenteel 20.234 openstaande vacatures in controlling & accounting (anno 31 mei 2019). En daar staat die van jou dus ook tussen. Het hoeft dus niet te verbazen dat de zoektocht naar een vaste medewerker vaak moeizaam verloopt. Als die selectie lang aansleept kan dat nefaste gevolgen hebben voor het bedrijf en vooral voor het huidig team.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om die periode te overbruggen: detachering of interimmanagement. Dankzij een interimmanager behoudt je team de stabiliteit die het nodig heeft. Ondertussen kan jij rustig op zoek gaan naar de witte raaf die vast in dienst zal treden.

breackdancer die op zijn handen staat

Detachering: een flexibele oplossing

Interimmanagers of gedetacheerden zijn professionals die reeds de nodige kennis op zak hebben. Het zijn de eerder ervaren profielen die weinig introductietijd nodig hebben en snel ingewerkt zijn. Ufinity zorgt voor de kwalitatieve screening, vergelijkbaar met die van een selectietraject voor een vaste indiensttreding.

Het principe “interimmanagement” wordt vaak verward met “interim”. Ook al lijken de termen op elkaar, de verschillen zijn toch groot. Wat ze gemeen hebben, is dat het tijdelijk werk betreft. Interim management ligt in lijn met detachering, project sourcing en consultancy.

Bij ufinity zijn er twee mogelijkheden:

  • Ofwel staat iemand bij ons op de payroll en kiest die persoon er voor om projectmatig te willen werken. Hij heeft een contract van onbepaalde duur bij ufinity en wordt tewerkgesteld op de financiële afdeling van onze klanten.
  • Ofwel werkt iemand freelance, onder zijn of haar eigen vennootschap, en gaat hij freelance aan de slag als interimmanager. De rol van ufinity is dan om via haar uitgebreide netwerk in de financiële wereld voor uitdagende projecten te zorgen.

Neem gerust contact op met onze collega Kristof. Hij stippelt met plezier het meest geschikte traject voor jouw finance team uit.