Kan projectsourcing de schaarste op de arbeidsmarkt de baas?

Nieuws

Dat er een enorme schaarste op de arbeidsmarkt leeft, is geen onbekend gegeven. Dat projectsourcing, ook wel consulting of het uitbesteden van arbeidsactiviteiten genoemd, deze schaarste de baas kan is dan weer wel nieuw.

Projectsourcing als dé oplossing voor de huidige war for talent

In februari publiceerde Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, de whitepaper “Projectsourcing: Talent en knowhow als antwoord op schaarste”. Daarin halen ze aan dat projectsourcing wel eens dé oplossing kan zijn voor het beëindigen van de huidige war for talent.

Het vinden en selecteren van geschikte profielen is vandaag de dag niet eenvoudig en kost veel tijd. Tegelijkertijd beseffen bedrijven maar al te goed dat het vinden van the perfect match uiterst belangrijk is. Enerzijds om mismatches te vermijden en anderzijds om de daaraan verbonden kosten te voorkomen…dat is waar projectsourcing tussenkomt…

What’s in a name?

Projectsourcing stelt bedrijven in staat om projecten waarvoor de expertise niet in huis is, te laten uitvoeren door externe specialisten, in ons geval: financiële specialisten. Als arbeidsmarktinstrument brengt outsourcing het juiste talent, op het juiste moment, op de juiste plaats, zodat organisaties optimaal en rendabel kunnen functioneren en de arbeidsmarktmobiliteit verhoogd wordt.

Voor bedrijven

Flexibiliteit

In een snel veranderende omgeving, zoals de finance wereld, willen bedrijven wendbaar zijn en blijven, ook op het vlak van skills en competenties. Organisaties rekenen daarvoor onder andere op een flexibiliteit van arbeidskrachten. En wie flexibiliteit zegt, zegt projectsourcing.

Bij projectsourcing bouwen de (financiële) experten niet alleen een brede ervaring op tijdens hun verschillende projecten, ook zijn ze afwisseling gewoon en kunnen ze zich razendsnel inwerken.

Kostenefficiëntie

Projectsourcing biedt de mogelijkheid om expertise in huis te halen zonder als bedrijf de risico’s en kosten te dragen van een directe aanwerving. Dat is voor veel bedrijven een doorslaggevend argument: outsourcing vult de behoeften van werkgevers in op een kostenefficiënte manier.

Voor kandidaten

Loopbaaninstrument

Niet alleen werkgevers hebben baat bij outsourcing, stelt Federgon, ook voor werknemers kan de stap naar projectsourcing tellen. Voor hen kan consulting functioneren als een loopbaaninstrument waarmee ze een netwerk kunnen uitbreiden, ervaring kunnen opbouwen en zich kunnen oriënteren naar andere sectoren/(financiële) functies/ bedrijven/… op de arbeidsmarkt.

Onze conclusie? Projectsourcing is een instrument met heel wat potentieel voor onze arbeidsmarkt. Vanuit Ufinity raden we dan ook aan om hier vandaag de dag sterk op in te zetten.

Wil je meer weten over projectsourcing? Dan staat onze collega Ine steeds open om al jouw vragen te beantwoorden! Benieuwd of consulting iets voor jou is? Bekijk dan zeker onze finsight over het zetten van de stap naar de job als consultant of bel ons gerust op bij vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief!

Volg ons op LinkedIn

Of volg ons op Linkedin

Ine heeft een ruime ervaring in rekrutering en staffing van financiële en commerciële professionals en wordt door vele CFO's en CEO's erkend om haar transparante werking en open communicatie.

Leer mij kennen