Step2Consulting

Nieuws

Steeds vaker kiezen finance professionals om de stap te zetten naar een job als finance consultant. Geen onverwachte wending, aangezien consultancy heel wat voordelen kent. Wij geven hieronder een kort overzicht:

De kenmerken van een job als finance consultant

1. Netwerk uitbouwen

Als finance consultant kom je met veel verschillende bedrijven en dus ook mensen in contact. Ieder bedrijf is anders, ieder mens is anders. Je netwerk breidt dus gaandeweg erg snel uit en de variatie in dat netwerk is dan ook aanzienlijk.

2. Expertise: ontwikkelingsmogelijkheden & systeemkennis

Doordat je met zo veel verschillende bedrijven in contact komt, neemt je kenniscurve een steile wending. Je doet veel ervaring op en kan je relatief snel verdiepen in een bepaalde richting om zo expertise op te bouwen. Ook kom je met heel wat verschillende (ERP-)systemen in aanraking.

Weet je al zeker dat je verder wilt in finance, maar weet je nog niet op welk deel van de financiële afdeling? Ook dan is een job als consultant de ideale keuze. Door in verschillende bedrijven, op verschillende delen van het financieel departement te werken, ontdek je gaandeweg welk deel je het meest aanspreekt.

3. Afwisseling in je werk

Een gemiddeld project duurt 3 maanden tot pakweg 2 jaar, waardoor je dus enorm veel afwisseling hebt. Ieder project voelt als het ware aan als een nieuwe job, waarop je nieuwe mensen ontmoet, nieuwe taken krijgt en in een nieuwe omgeving terechtkomt.

4. Service-minded & klantgedrevenheid

Je helpt de klant vooruit en bent flexibel, waardoor je erg service-minded te werk kunt gaan. Je wordt beschouwd als een echte problem-solver en verdiept je dan ook graag in complexe vraagstukken met maar één doel: een oplossing bieden.

5. De uitdagingen voor een finance consultant

Van een consultant wordt heel wat flexibiliteit verwacht. Zo leer je zelfstandig zijn, initiatief nemen en ook sterk in je schoenen staan.

Een job als consultant, zegt je dat wat? Of twijfel je nog? Dan kunnen onze Ufinity consultants je misschien wel overtuigen. Lees hier hun volledige consultancy traject…

Zit je nog met vragen? Dan neemt onze collega Lien graag de tijd om met jou in gesprek te gaan. Haar contactgegevens vind je hieronder.

Als we Lien zouden moeten omschrijven in drie woorden, dan kiezen we voor professioneel, grappig en recht voor de raap. Na jarenlange ervaring in aftersales en business development, vervoegt ze nu ons team als Business Manager.

Leer mij kennen